Contact

Mortuarium

  1. Mortuarium

​Patiënten die binnen Isala overlijden worden van de verpleegafdeling overgebracht naar het Mortuarium. Daar vindt de zorg voor de overledene plaats, in overleg met naasten en de uitvaartverzorger.

Rouwauto met uitvaartverzorger

Informatie voor uitvaartverzorgers

Alle informatie die u moet weten voor het ondersteunen van nabestaanden van een overledene in Isala. Meer informatie voor uitvaartondernemers.

Zorg voor overledenen

De medewerkers van het Mortuarium zijn zeer toegewijd. Zij kunnen de zorg voor overledenen binnen Isala op zich nemen. Samen met de uitvaartverzorger bepaalt u als nabestaanden in hoeverre u gebruik wilt maken van de diensten van het Mortuarium. Informatie over praktische zaken na het overlijden van uw naaste in Isala

Opbaren

Het mortuarium van Isala Zwolle heeft een opbaarkamer, waar afscheid van overledenen plaats kan vinden. U kunt met de medewerker van het mortuarium overleggen wanneer deze ruimte beschikbaar is.
Het mortuarium van Isala Meppel heeft geen opbaarkamer.

Openingstijden van de opbaarkamer, locatie Zwolle 
Maandag tot en met vrijdag: 08.30 - 17.30 uur
Op zaterdag, zondag en op feestdagen: 14.00 - 18.00 uur

Kosten

Voor haar dienstverlening brengt het Mortuarium kosten in rekening. Deze kosten brengen we in rekening bij uw uitvaartondernemer.

Orgaandonatie

Wanneer een overledene toestemming heeft gegeven voor orgaandonatie in het donorregister. Of u als nabestaanden toestemming geeft voor orgaandonatie, dan start de donatiefunctionaris samen met de behandelend arts de procedure voor orgaan- en weefseldonatie op.  

Onderzoek naar overlijden

Wanneer iemand is overleden kan de oorzaak hiervan onderzocht worden. Dit onderzoek heet een obductie. De patholoog, een gespecialiseerde arts, onderzoekt het lichaam van een overleden persoon. Met een obductie wordt onderzocht waaraan iemand overleden is en of de ziekte erfelijk is. Ook kan onderzoek gedaan worden naar de resultaten van een medische behandeling. Een obductie wordt alleen gedaan met toestemming van de nabestaanden.

Overleden door ongeluk of onnatuurlijke dood

Wanneer uw naaste buiten Isala is overleden door een ongeluk, of er het vermoeden is van een onnatuurlijke dood, wordt hij of zij ook naar het Mortuarium van Isala gebracht. In deze situatie hebben we nauw contact met een forensisch deskundige van de GGD en Justitie.

Toegang

U kunt het Mortuarium in Zwolle bereiken vanaf de Dr. Spanjaardweg, Zwolle (ca. 100 m. vanaf de kruising met de Ceintuurbaan). Bij het Mortuarium zijn parkeerplaatsen beschikbaar. Adres en routebeschrijving.

Ervaringen