Contact
  1. 8450-Thuisbezoek Chance@home 1 week na ontslag bij endocarditis

U bent kort geleden opgenomen in Isala wegens endocarditis. Uw cardioloog heeft in overleg met u besloten dat u thuis verder behandeld wordt en ook thuis kunt herstellen. Na de thuisbehandeling, wordt u thuis nog een keer bezocht door een gespecialiseerd verpleegkundige van Chance@home.

Thuisbezoek 1 week na ontslag

Iedere patiënt die thuis behandeld is voor endocarditis, heeft recht op een thuisbezoek één week na ontslag. De gespecialiseerd verpleegkundige Chance@home bezoekt u thuis.

U wordt op de dag van het thuisbezoek gebeld over het tijdsdeel waarop de verpleegkundige bij u komt. Tijdens het thuisbezoek komt het volgende aan de orde: huidig gewicht, bloedafname, hartfilmpje (ECG), medicatie en lichamelijke klachten. In sommige situatie zal ook het infuus worden verwijderd.

In overleg met de cardioloog kan de behandeling worden aangepast of bijgesteld.

U krijgt nog een uitnodiging thuisgestuurd voor een afspraak op de polikliniek van uw behandelend arts. Voor deze afspraak laat u minimaal 1 dag van tevoren bloed prikken (met meegegeven laboratoriumbon) bij dichtstbijzijnde prikpost of laboratorium.

Vergoeding

Het thuisbezoek via Chance@home valt onder de basiszorg van uw zorgverzekering en wordt dus vergoed. De vergoeding valt wel onder het eigen risico.

Recht om een klacht in te dienen

Wij horen het graag als u niet tevreden bent. Daar kunnen wij van leren. Bespreek uw klachten met uw zorgverleners. Onze klachtenfunctionaris is ook beschikbaar als u een klacht wilt indienen. Op www.isala.nl/klachtenbehandeling vindt u meer informatie. De klachtenfunctionaris zal u verder begeleiden.

Contact

Voor meer informatie over endocarditis verwijzen we u graag naar www.hartstichting.nl. Voor meer informatie over Chance@home kunt u bellen met:

Zwolle

Harthuis
Chance@home
(088) 624 40 05 (24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week)

Zwolle

Hartcentrum
Cardiologie
(088) 624 23 74 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Laatst gewijzigd 24 juli 2023 / 8450