Contact
  1. 8466-Spoedpoli Verloskunde

Uw gynaecoloog, huisarts of verloskundige heeft u doorverwezen naar de Spoedpoli van afdeling Verloskunde. Wij bieden op de Spoedpoli eerste hulp aan zwangere patiënten, die per direct zorg nodig hebben. In deze folder leest u wat u van uw bezoek aan de Spoedpoli kunt verwachten.

Goed om te weten
Patiënten die per direct zorg nodig hebben, helpen wij als eerste. Het kan daardoor gebeuren dat wij u later helpen dan de afgesproken tijd. Ook is het mogelijk dat patiënten die later aankomen, toch eerder aan de beurt zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Onderzoek

De obstetrieverpleegkundige voert de eerste controles bij u uit. Een obstetrieverpleegkundige is een verpleegkundige die zorg biedt aan vrouwen met problemen in de zwangerschap, tijdens de bevalling of in het kraambed.  

Mogelijke onderzoeken zijn:

  • afnemen van bloed en urine (laboratoriumonderzoek)
  • maken van een echo
  • vruchtwateronderzoek
  • meten van uw bloeddruk
  • maken van een hartfilmpje van uw baby

Behandeling

Na de controles door de obstetrieverpleegkundige, onderzoekt de verloskundige, arts-assistent of gynaecoloog u verder. Dit vervolgonderzoek kan bijvoorbeeld een echoscopie of lichamelijk onderzoek zijn. Vervolgens bepaalt uw arts in overleg met u de behandeling. Er zijn twee mogelijkheden:

  • U wordt opgenomen op de afdeling Verloskunde of Obstetrische high care (OHC).
  • U mag naar huis. Het kan zijn dat u nog wel een vervolgafspraak heeft op de Spoedpoli of polikliniek. U krijgt dan van ons eventuele instructies en afspraken mee.

Contact

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Stelt u deze dan in eerste instantie aan de obstretrieverpleegkundige. Zij staat u graag te woord. U ontvangt van de verpleegkundige de contactgegevens.

Zwolle

Spoedpoli, afdeling Verloskunde (V4.4)
Dr. Van Heesweg 2
8025 AB Zwolle

Laatst gewijzigd 9 januari 2024 / 8466

Gerelateerde folders