Contact
  1. 8577-Eetdagboek voor kinderen met Diabetes Mellitus

Uw kind heeft Diabetes Mellitus. Uw arts of verpleegkundige heeft gevraagd om dit dagboek een aantal dagen bij te houden. Als u dit dagboek nauwkeurig in vult, kunnen wij de koolhydraat-insulineratio goed berekenen. En kunnen wij de insulinegevoeligheid vaststellen. Zo kan de diabetes goed ingesteld worden. 

Uitleg bij dagboek

De komende dagen houdt u exact bij wat uw kind eet en drinkt via het eetdagboek. Weet u van een product niet het aantal koolhydraten? Omschrijf dan het product en de hoeveelheid die gegeten is zo nauwkeurig mogelijk. We kunnen dan samen kijken hoeveel koolhydraten hierin zitten. 

Het is belangrijk dat u zowel de bloedglucosewaarde vóór de maaltijd meet. En ook de waarde anderhalf uur na de maaltijd noteert. Alleen dan kunnen we iets zeggen over de werking van de insuline op de hoeveelheid koolhydraten.

Bij de opmerkingen kunnen bijzonderheden ingevuld worden zoals bijvoorbeeld: beweging, uit eten, niet lekker, hypo’s etc.
Heeft u vragen of problemen met het invullen van het eetdagboek? Neem dan contact op met de diëtisten via onderstaande gegevens.

Eetdagboek

Contact

Zwolle

Kinderdiëtisten
088 624 5327 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot en met 16.30 uur)
kind.dietist@isala.nl

Laatst gewijzigd 28 februari 2023 / 8577