Contact

dr. W.M. Fritschy

  1. dr. W.M. Fritschy
dr. W.M. Fritschy

dr. W.M. Fritschy

vaatchirurg


Dokter Fritschy (1959) is opgeleid tot algemeen chirurg in Groningen waarna hij zich in Zwolle verder heeft gespecialiseerd tot gecertificeerd vaatchirurg. In 1994 is hij cum laude gepromoveerd op het onderwerp “transplantatie van insuline-producerende cellen bij diabetes mellitus’’.

Dr. Fritschy beoefent de vaatchirurgie in de volle breedte, inclusief toegangschirurgie voor (hemo)dialyse. In het bijzonder heeft hij zich toegelegd op de ontwikkeling van endovasculaire technieken, zoals de endovasculaire behandeling van het aneurysma van de aorta abdominalis (EVAR), complexe aneurysma’s van de abdominale aorta (FEVAR), en van de thoracale (TEVAR) en het thoraco-abdominale aneurysma (branched-TEVAR). Ook kan een afsluiting van de aorta inmiddels endovasculair behandeld worden (CERAB).

Sinds meer dan 10 jaar is dr. Fritschy opleider vaatchirurgie in Zwolle. Hij begeleidt arts-assistenten en jonge vaatchirurgen in het doen van wetenschappelijk onderzoek, dat inmiddels vele internationale publicaties heeft opgeleverd. Patienten kunnen gevraagd worden om aan zo’n wetenschappelijk onderzoek mee te doen. 

Samen met een van zijn collegae heeft dr. Fritschy als eerste in Nederland de toepassing van een endovasculaire vaatprothese bij slagadervernauwing in de benen ontwikkeld.

In 2008 was dr. Fritschy mede-oprichter van het Flebologisch Centrum Isala. Hier verricht hij alle spataderbehandelingen onder plaatselijke verdoving, zoals endovasculaire laser-, VNUS- en Clarivein-behandelingen, alsmede echo-foam sclerose en Mullerse flebectomie.

Dr. Fritschy heeft zich tevens gespecialiseerd in de behandeling van hyperhydrosis (overmatig zweten), overmatig blozen, en ernstige Raynaud klachten middels endoscopische thoracale sympaticotomie. Ook de behandeling van het costo-claviculaire compressie syndroom (CCCS) behoort tot zijn expertise.

Samen met de Isala internist-diabetologen behandelt dr. Fritschy insuline afhankelijke diabetes patienten die een intra-peritoneale insulinepomp nodig hebben. Momenteel is hij intensief betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe moderne intra-peritoneale insulinepomp.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie
  • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
  • Nederlandse Vereniging voor Non-invasieve Vaatdiagnostiek
  • European Society for Vascular Surgery.
BIG-nummer: 79021012601