Contact

Bijschildklierkanker

  1. Bijschildklierkanker

Kanker kan bijna overal in het lichaam ontstaan, bijvoorbeeld in de bijschildklieren. Bij bijschildklierkanker groeit er een kwaadaardige tumor in bijschildklieren. De meeste mensen hebben vier bijschildklieren. Ze zijn een paar millimeter groot, en liggen naast of achter de schildklier in de hals, maar ze hebben niets te maken met de functie van de schildklier. De bijschildklieren maken hormonen aan, die een belangrijke functie hebben in het reguleren van het calcium en fosfaat gehalte in het bloed. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van de botten.

Bijschildklierkanker is een zeldzaam voorkomende kanker, waarbij de kans op volledige genezing groot is.

Wat zijn de symptomen?

De klachten van bijschildklierkanker worden veroorzaakt door een te hoog calciumgehalte in het bloed. Klachten kunnen zijn:

  • moeheid;
  • veel plassen;
  • dorst;
  • misselijkheid;
  • braken;
  • verstopping van de darmen;
  • psychische klachten.

Door een te hoog calciumgehalte kunnen ook nierstenen en kalkafzetting in de nier ontstaan. Het hoge gehalte aan bijschildklierhormoon kan zorgen voor botontkalking. Het soort en aantal klachten wisselt per persoon. Het is ook mogelijk dat u geen klachten heeft. 

Uitstekende kwaliteit van zorg

Nadat u onderzoek heeft gehad, bespreken de betrokken specialisten tijdens een multidisciplinaire bespreking welke behandeling voor u nodig is. U ziet uw hoofdbehandelaar dezelfde dag voor de onderzoeksuitslagen en behandelplan. Zo zit u zo kort mogelijk in onzekerheid. Ons toegewijde team zorgt voor uitstekende kwaliteit van zorg volgens de laatste inzichten.

Vast aanspreekpunt

Binnen ieder specialisme in Isala Oncologisch centrum werken regieverpleegkundigen. Hij of zij houdt spreekuur om uw vragen te beantwoorden en de effecten van de behandeling te controleren. Zij spreekt uw taal én de taal van de artsen en denkt met u mee. Zo heeft u tijdens uw zorgtraject één aanspreekpunt.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de bijschildklieren en de bijschildklieroperatie in onze folder 'Bijschildklieroperatie'

Meer informatie

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!