Contact

Diabetes mellitus type 1

  1. Diabetes mellitus type 1

Auto-immuunziekte

Het lichaam van mensen met diabetes mellitus type 1 maakt zelf helemaal geen insuline aan. Dat is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. Dat komt doordat het afweersysteem per ongeluk de cellen die insuline aanmaken vernielt. Het is een auto-immuunziekte. Er blijft te veel glucose (suiker) in het bloed zitten. Dit leidt tot schade aan ogen, nieren en zenuwen. En soms tot levensgevaarlijke situaties.

Bloedsuikerwaarden meten

Mensen met diabetes type 1 moeten zelf insuline in hun lichaam spuiten en de bloedsuikerwaarden meten. Het dagelijks meten van bloedsuikerwaarden is nodig om de insuline af te stemmen op voeding en activiteiten. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het toedienen van insuline bij diabetes mellitus type 1. Samen met uw behandelend arts en diabetesverpleegkundige wordt een keuze gemaakt wat het beste bij u past.

Isala Diabetescentrum

Het Isala Diabetescentrum is één van de grootste behandelcentra van Nederland voor mensen met diabetes mellitus type 1. In ons centrum worden mensen met diabetes van alle leeftijden behandeld. Ook kinderen.
Iedereen met diabetes is anders: de ene heeft behoefte aan duidelijke adviezen van een diëtist, de andere wil juist alles weten over de laatste technologische ontwikkelingen. Omdat we samen met diabetesverpleegkundigen, podotherapeuten en diëtisten op een afdeling werken kunnen we makkelijk overleggen. Zo bieden wij u de juiste zorg op maat en ú heeft uw hele behandelteam op één plek.

We beschikken over up-to-date kennis over behandelmogelijkheden bij type 1 diabetes mellitus, bieden geïntegreerde zorg wanneer patiënten ook andere gezondheidsproblemen hebben en werken nauw samen met uw huisarts.

Het Diabetescentrum

Specialisme en centra

Meer informatie