Contact

Diabetes mellitus type 2

  1. Diabetes mellitus type 2

Insuline

Bij diabetes mellitus type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline of maakt uw alvleesklier te weinig insuline aan. Dat is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. Daardoor blijft er te veel glucose (suiker) in het bloed zitten. Dit geeft hoge bloedglucosewaarden.

Bloedwaardes goed houden

Lange tijd te hoge bloedglucosewaarden is slecht voor uw lichaam en geeft schade aan uw hart, ogen, nieren en voeten. Het is belangrijk om uw bloedwaardes goed te houden om zo kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Mensen met diabetes mellitus type 2 krijgen meestal medicijnen, voedings- en bewegingsadviezen. Soms moet iemand ook insuline spuiten.

Vroeger heette diabetes mellitus type 2 ouderdomssuiker, maar ook jonge mensen kunnen het krijgen. Deze vorm van diabetes komt het meest voor.

Groot behandelcentrum

Het Isala Diabetescentrum is één van de grootste behandelcentra van Nederland voor mensen met diabetes mellitus type 2. In ons centrum worden mensen met diabetes van alle leeftijden behandeld. Ook kinderen.
Iedereen met diabetes is anders: de ene heeft behoefte aan duidelijke adviezen van een diëtist, de andere wil juist alles weten over de laatste technologische ontwikkelingen. Omdat we samen met diabetesverpleegkundigen, podotherapeuten en diëtisten op een afdeling werken kunnen we makkelijk overleggen. Zo bieden wij u de juiste zorg op maat en ú heeft uw hele behandelteam op één plek.

We beschikken over up-to-date kennis over behandelmogelijkheden bij type 2 diabetes mellitus, bieden geïntegreerde zorg wanneer patiënten ook andere gezondheidsproblemen hebben en werken nauw samen met uw huisarts.

Diabetescentrum Isala

Specialisme en centra

Meer informatie