Contact

Dikke darmonderzoek

  1. Dikke darmonderzoek

Kijkonderzoek dikke darm

Een colonoscopie is een kijkonderzoek van de dikke darm. Met een colonoscopie kan de internist of maag-, darm- en leverarts de binnenkant van uw endeldarm, dikke darm en het laatste deel van uw dunne darm bekijken.

Kijkinstrument

Het onderzoek wordt gedaan met behulp van een kijkinstrument: de endoscoop. De endoscoop is een flexibele slang. Aan het uiteinde van de slang zit een klein lampje en een camera. Het lampje zorgt ervoor dat de arts de binnenkant van uw darm goed kan bekijken. De camera is verbonden met een beeldscherm waarop de arts het onderzoek volgt. Met de colonoscopie kunnen vrijwel alle afwijkingen aan uw dikke darm worden opgespoord.

Onze expertise

Onze afdeling Maag-, darm- en leverziekten (MDL)  is één van de grootste van Nederland. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van simpele, complexe en oncologische aandoeningen aan de maag, darm, lever, slokdarm, galwegen en alvleesklier. Jaarlijks zien wij ongeveer 10.000 nieuwe patiënten en 20.000 controlepatiënten.

Door onderzoek, (internationale) nascholing en persoonlijke intervisie zijn wij voortdurend bezig de zorgkwaliteit te verbeteren. Regelmatig kijken specialisten uit andere ziekenhuizen op onze afdeling met ons mee om ervaring op te doen.

Voorlichtingsfilm

Film: Colonoscopie (kijkonderzoek dikke darm)

Ondergaat u een kijkonderzoek van de dikke darm? Bekijkt u dan voorafgaand aan uw onderzoek deze voorlichtingsfilm.

still Colonoscopie

Film: Welkom op de Dagverpleging

Wanneer u een kijkonderzoek van uw dikke darm krijgt, wordt u een dag opgenomen. Benieuwd hoe het gaat op de dagverpleging? Bekijk dan deze voorlichtingsfilm.

Dagverpleging

 

 

Meer informatie