Contact

Fibromyalgie

  1. Fibromyalgie

Chronische pijn in spieren en bindweefsel

Fibromyalgie is een aandoening waarbij u last hebt van chronische pijn in de spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. De klachten wisselen vaak. Dit betekent dat een patiënt de ene dag meer klachten heeft dan de andere dag.

Oorzaak onbekend

Bij fibromyalgie zijn geen afwijkingen in de spieren of het bindweefsel te vinden. Ook verder in het lichaam is niks te vinden dat de aandoening kan verklaren. De oorzaak is nog onbekend. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen met pijnstillers, en een combinatie van beweging en rust.

Gespecialiseerd in uw klachten

Onze reumatologen zijn gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van uw klachten. Zij werken volgens de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging van Reumatologie. Deze wetenschappelijke vereniging bevordert de diagnose, behandeling en zorg bij reuma, en het onderzoek en onderwijs. Daarnaast kunt u terecht bij onze reumaconsulenten, dit zijn gespecialiseerde reumaverpleegkundigen. Ook werken de reumatologen samen met andere specialisten in Isala.

Specialisme en centra

Meer informatie

Folders