Contact

Galblaasontsteking

  1. Galblaasontsteking

Galsteen vaak oorzaak van ontsteking

De galblaas is een tijdelijke opslagplaats van galvloeistof. De lever maakt deze vloeistof aan. Als u vet heeft gegeten, krijgt de galblaas een signaal om samen te trekken. Door de samentrekkingen wordt galvloeistof afgegeven via de galwegen aan de dunne darm, waar het nodig is voor de vetvertering. Wanneer de galblaas is ontstoken komt dat bijna altijd door een galsteen die de aan en/of afvoer van de galvloeistof blokkeert.

Onze expertise

Onze maag-, darm- en leverartsen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een ERCP (Endoscopische Retrograde Cholangio- en Pancreaticografie). Bij dit onderzoek wordt met een endoscoop - een dunne flexibele slang met een cameraatje - in de twaalfvingerige darm gespeurd naar galstenen en zo mogelijk worden ze direct verwijderd.
Chirurg Vincent Nieuwenhuijs: ‘Deze techniek is niet in elk ziekenhuis beschikbaar. Wij beheersen deze techniek en hebben hiermee veel ervaring. Jaarlijks verrichten wij meer dan 600 ERCP’s. Specialisten uit andere ziekenhuizen verwijzen hun patiënten hiervoor regelmatig door naar Isala.’

Specialisme en centra

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!