-
Isala
-
Aandoeningen en behandelingen
-
Klompvoet
Wat is een klompvoet?
Bij een klompvoet staat de voet naar beneden en naar binnen gekanteld. Het is een aangeboren afwijking. De oorzaak van een klompvoet kan een verstoring in de zenuwen van het voetje zijn, tijdens de zwangerschap. Vaak blijft de oorzaak onbekend. Wel is bekend dat erfelijkheid een rol speelt. Een klompvoet komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Het kan aan één of beide voeten voorkomen.
Hoe ziet de behandeling er uit?
Het doel van de behandeling is dat de voet weer een normale positie krijgt, zodat uw voet goed kan functioneren. Met de juiste behandeling kunt u met een klompvoet een normaal leven leiden zonder beperkingen. Om de voet in goede conditie te houden, kan het nodig zijn om te revalideren.
Isala erkend als Klompvoetcentrum
Door de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) is Isala erkend als Klompvoetcentrum. Het predicaat Klompvoetcentrum wordt verleend op basis van de aanwezige kennis (van de orthopedisch chirurgen en de gipsverbandmeesters met een specifieke scholing), de ervaring met klompvoetbehandelingen, de gehanteerde protocollen en behandelwijze en het voorlichtings- en instructiemateriaal. Samen streven zij naar een individuele benadering van elke patiënt, waarbij gekeken wordt naar de behoeften en omstandigheden.