Contact

Leverkanker

  1. Leverkanker

Kwaardaardige tumor in de lever

Leverkanker is kanker van de lever. Kanker in de lever komt niet vaak voor. Als er kwaadaardige tumoren in de lever zijn, gaat het meestal om uitzaaiingen in de lever of doorgroei van een andere soort kanker. Een voorbeeld hiervan zijn uitzaaiingen van dikkedarmkanker in de lever. Dit is geen leverkanker. Per jaar krijgen ongeveer 500 mensen in Nederland te horen dat ze primaire leverkanker hebben, oftewel kanker die in de lever is ontstaan.

Meestvoorkomende vorm

Er zijn verschillende vormen van leverkanker. De meestvoorkomende vorm is Hepatocellulair carcinoom (HCC). 90% van de patënten heeft HCC. HCC ontstaat vaak als gevolg van een chronische leverziekte, waardoor de lever onherstelbaar beschadigd is.

Oncologische topzorg

Isala en Gelre ziekenhuizen werken samen aan oncologische topzorg. Dit betekent dat alle slokdarm- en maagoperaties plaatsvinden in Gelre Oncologisch centrum in Apeldoorn. En de alvleesklier-, galweg- en leveroperaties in Isala Oncologisch centrum in Zwolle. Door deze samenwerking concentreren wij specifieke operaties in een beperkt aantal ziekenhuizen. Chirurgen die regelmatig dit soort tumoren verwijderen, zijn meer vertrouwd met de ingreep en beschikken daardoor over meer ervaring en specialistische kennis.

Gerelateerde behandelingen

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!