Contact

Vaginaal bloedverlies

  1. Vaginaal bloedverlies

Onregelmatig bloedverlies

Bij onregelmatig bloedverlies is niet meer duidelijk wanneer de menstruatie begint en wanneer deze eindigt. Soms zijn de menstruaties niet alleen onregelmatig, maar komt er ook meer bloed dan u gewend was. Vaak wordt er geen oorzaak gevonden voor onregelmatig bloedverlies. Waarschijnlijk werken de hormonen oestrogeen en progestageen dan minder regelmatig.

Hormoonschommelingen komen voor in perioden van hormonale veranderingen, zoals in de puberteit en rond de overgang. Maar ook in de jaren daartussen kan de hoeveelheid hormonen in uw bloed schommelen. Dit kan geen kwaad en gaat vaak vanzelf over.

Tip: schrijf in uw agenda wanneer u bloed verliest. Heeft u de pil gebruikt of medicijnen. En had u voor het bloedverlies seks?

Menstruatiepolikliniek

Wanneer u last heeft van abnormale vaginale bloedingen kunt u bij ons terecht op de Menstruatiepolikliniek. Voor een afspraak op deze polikliniek zal u in het algemeen eerst op de polikliniek Gynaecologie worden gezien waarna u door uw gynaecoloog kan worden verwezen naar dit speciale spreekuur.

 

Specialisme en centra

Meer informatie