Contact

Intensivecareverpleegkundige

  1. Intensivecareverpleegkundige

Op de Intensive care (IC) van Isala bied je intensieve klinische zorg aan patiënten bij wie een of meerdere orgaanfuncties zijn verstoord of uitgevallen. Je werkt daarbij samen in een multidisciplinair team. Zorg op de IC kan variëren van een dag (bijvoorbeeld na een grote operatie) tot enkele weken. Dit vraagt continue beschikbaarheid van gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen.

De zorg op de IC is complex en intensief, en wordt mede bepaald door technische ontwikkelingen en mogelijkheden. Het begeleiden van de zorgvrager en diens naasten stelt hoge eisen aan jou. Tijdens je opleiding word je begeleid door ervaren IC verpleegkundigen.

Duur van de opleiding

De opleiding tot IC verpleegkundige duurt 18 maanden en kan in zijn geheel binnen Isala worden gevolgd. Wel vragen wij van je, dat je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige (hbo).

Curriculum

Naast de praktische opleiding in Isala, wordt het theoretische deel verzorgd door het opleidingsinstituut van het UMC Utrecht. Het theoretisch deel van de opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit vijf modules, waarvan de eerste generiek is. De volgende vier modules beslaan de methodische beroepsuitoefening en gaan van laag naar hoog complexe verpleegkundige zorg voor de IC patiënt.

De praktijkleerperioden doorloop je binnen:

  • algemene intensive care;
  • neurochirurgische intensive care;
  • cardiac care;
  • thorax intensive care;
  • ook loop je stages op andere afdelingen, buiten je toekomstige werkplek (bijvoorbeeld op de operatiekamer).

Accreditatie

De opleiding is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je bent geslaagd voor het eindexamen ontvang je het diploma intensivecareverpleegkundige.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding jouw kennis en kunde verder verdiepen? Dan kun je, met vrijstellingen, instromen in de verpleegkundige vervolgopleidingen op het gebied van klinisch intensieve zorg.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden we dit op de vacaturesite van Isala, www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie