Contact

Wat kunt u met MijnIsala?

  1. Wat kunt u met MijnIsala?

Als patiënt van Isala heeft u in MijnIsala toegang tot:

Mijn gegevens

Gaat u verhuizen of heeft u een nieuwe huisarts of apotheek? Via MijnIsala wijzigt u eenvoudig uw gegevens. U hoeft dat dan niet meer bij de aanmeldzuil te doen.

Het is belangrijk dat in uw medisch dossier de goede persoonlijke gegevens staan. In MijnIsala kunt u ze aanpassen of aanvullen, bijvoorbeeld uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer. Wij kunnen u dan gerichte informatie over uw zorg sturen.

Afspraken

  • Afspraken inzien: uw afspraken, opnames en operaties worden in MijnIsala getoond. Heeft u uw afspraak online gemaakt? Dan kunt u deze in MijnIsala veranderen tot 2 werkdagen voor uw afspraak. Is dit niet mogelijk of wilt u uw afspraak afzeggen? Neem dan contact op met de afdeling waar u onder behandeling bent.
  • Afspraak maken: bent u door uw huisarts verwezen naar Isala of heeft u een vervolgafspraak? Dan kunt u voor een aantal specialismen zelf de afspraak maken in MijnIsala. In het patiëntbericht dat u van uw huisarts meekrijgt, staat duidelijk vermeld of u de afspraak via MijnIsala kunt maken. U kunt natuurlijk ook altijd bellen met de polikliniek voor het maken van een afspraak.

Dossier

Na uw bezoek aan het ziekenhuis kunt u delen van uw medisch dossier inzien. Hierin vindt u onder andere de brieven van de medisch specialist aan uw huisarts en de gestelde diagnose. U ziet ook de uitslagen van bijvoorbeeld het Laboratorium (na een bloed- of urine-onderzoek) of Radiologie (zoals het verslag van de röntgenfoto of echo; u ziet geen foto’s).

De uitslag van uw onderzoek is zichtbaar in MijnIsala zodra deze bekend is. U bepaalt zelf of u de uitslagen wilt bekijken. De zorgverlener die het onderzoek voor u heeft aangevraagd, bijvoorbeeld uw arts in het ziekenhuis of uw huisarts, vertelt tijdens uw volgende afspraak wat de uitslag betekent.

Medicatie

In MijnIsala treft u een overzicht van medicijnen aan, die bij ons bekend zijn. Dat betreft uw thuismedicatie en de medicatie die u tijdens uw behandeling in Isala krijgt.

Staan in het overzicht geen medicijnen, dan is er bij uw eigen apotheek geen medicijngebruik voor u bekend of hebt u (nog) geen toestemming gegeven voor het opvragen van uw lijst met medicijnen. U kunt uw toestemming geven op de website ikgeeftoestemming.nl  of dit doorgeven aan uw apotheek. Als u medicijnen van meerdere apotheken ontvangt, dan moet u per apotheek toestemming geven.

Als de specialist van Isala u medicijnen voorschrijft, stuurt hij of zij het recept digitaal naar de apotheek. Tijdens de afspraak geeft u aan of u de medicijnen wilt ophalen bij uw eigen apotheek of bij de Isala apotheek. U krijgt geen papieren recept meer mee. In MijnIsala onder het kopje 'Medicatie' ziet u welke medicijnen zijn voorgeschreven.

Vragenlijsten

Soms vragen wij u een digitale vragenlijst in te vullen ter voorbereiding op uw afspraak. De vragenlijst wordt dan door uw behandelaar klaargezet in MijnIsala. De ingevulde vragenlijst bespreekt hij of zij met u tijdens de volgende afspraak.

Lukt het u niet om de vragenlijst thuis online in te vullen, meldt dat dan bij uw bezoek. U krijgt van de polikliniek een cijfercode, waarmee u de vragenlijst op een computer in het ziekenhuis kunt invullen. Er zijn vrijwilligers om u te helpen.

E-consult

Voor een aantal specialismen* is het mogelijk om in MijnIsala een e-consult te starten. U stelt dan via een beveiligde e-mail een medische vraag aan uw behandelaar, zonder dat u daarvoor hoeft te bellen of naar Isala te komen. U krijgt binnen vijf werkdagen antwoord van de polikliniek. Het e-consult is niet geschikt voor spoed. Bel bij spoed altijd naar de polikliniek.

* Op dit moment is e-consult mogelijk bij: Longgeneeskunde en Gynaecologie.

Patiëntenvoorlichting

Uw zorgverlener bij Isala licht de onderzoeken en behandelingen die u ondergaat, mondeling toe. Vaak is het prettig om die informatie rustig na te kunnen lezen of ter voorbereiding op de volgende afspraak. In MijnIsala vindt u digitale folders en filmpjes die van toepassing zijn op uw behandeling.

Filmpje

In onderstaand filmpje leggen we u uit wat MijnIsala is.

Ervaringen