Contact
  1. 7 oktober opleidingsmarkt in Isala

Endoscopieverpleegkundige, fysiotherapeut, biomedisch analist of Cardiac Care-verpleegkundige. Welke opleiding heb je precies nodig voor welk beroep, wat zijn de toelatingseisen? Hoe is het om als verpleegkundige op die ene afdeling te werken? Het antwoord op al deze vragen, en meer, vind je op de opleidingsmarkt zaterdag op 7 oktober.

Maak kennis met de verschillende beroepen en opleidingen in het ziekenhuis. Op de opleidingsmarkt staat een groot aantal enthousiaste Isala-medewerkers die met trots over hun beroep en de daarbij horende opleiding vertellen.

CCU en EHLH

Ontmoet bijvoorbeeld Leonie. Leonie startte haar carrière als Medium-Care verpleegkundige, daarna volgde ze de opleiding tot Cardiaccare (CC)-verpleegkundige. Inmiddels is ze ook praktijkopleider en heeft ze alles opgezet rondom de opleiding CC en MC verpleegkunde. Leonie: ‘De opleiding tot CC- of MC-verpleegkundige is minder bekend dan bijvoorbeeld een opleidingsplaats op de Intensive Care. Tijdens de opleiding wordt de acute cardiologie op de CCU en EHLH (Eerste Hart Long Hulp) aangeleerd. Op de EHLH moet er nog naar een diagnose gezocht worden, op de CCU wordt zorg gedragen voor de acute cardiologische zorg. Dit maakt ons werk divers en interessant.’

Ontdekkingstocht

De opleiding tot CC-verpleegkundige duurt 12 maanden, waarin je werken en leren combineert. De theorie volg je in Utrecht, de praktijkervaring doe je op de EHLH en de CCU. ‘Anticiperen op onverwachte situaties en het beschikken van zelfreflectie is essentieel om je te ontwikkelen tot een volwaardige gespecialiseerde verpleegkundige. Je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen, maar zelf ben je verantwoordelijk om je eigen leerproces vorm te geven. Dit geeft je in de opleiding de ruimte om zelf deze ontdekkingstocht aan te gaan.’

Kom jij ook?

Tijdens de opleidingsmarkt zijn er meer dan 30 opleidingen aanwezig. Scholieren, mbo- en hbo-studenten, zorgmedewerkers die zich willen oriënteren op een opleiding of loopbaan in het ziekenhuis zijn van harte welkom. De Isala Academie geeft informatie over onze eigen opleidingen en die van opleidingsinstellingen. Volg je al een opleiding in de zorg? Dan kun je informatie krijgen over verdere specialisaties. 

Praktische informatie

De opleidingsmarkt is op zaterdag 7 oktober 2023 van 10.00 uur tot 14.00 uur in het hoofdgebouw van Isala Zwolle in de centrale hal, op de eerste en tweede verdieping. Aanmelden is niet nodig en de opleidingsmarkt is gratis toegankelijk. Er worden geen rondleidingen door het ziekenhuis gegeven.

Welke opleidingen zijn er?
Klik hier voor het overzicht van de deelnemende opleidingen.