Contact
  1. Afspraak maken voor bloedafname wordt digitaal

Per april 2023 gaat het afspraak maken voor bloedafname bij Isala veranderen. Het speciale telefoonnummer voor patiënten 088 624 23 77 verdwijnt van het verwijsbriefje. Patiënten worden verzocht digitaal een afspraak te maken voor bloedafname, via MijnIsala.nl.

Wat gaat er veranderen:

  • Afspraak maken voor bloedafname wordt digitaal.
  • Het speciale telefoonnummer 088 624 2377 om een afspraak te maken verdwijnt van de verwijzing (in week 12). Het nummer zelf is nog actief tot juni, daarna krijgen mensen die dit bellen een bandje te horen die verwijst naar MijnIsala.nl.
  • Graag het nummer 088 624 2377 ook (laten) verwijderen uit uw eigen communicatiemiddelen, zoals bijvoorbeeld op uw website.
  • Verwijzers krijgen een poster en flyer opgestuurd ter ondersteuning van het digitaal maken van een afspraak.

Waarom verdwijnt het speciale nummer voor afspraak maken bloedafname?

Wij doen steeds meer zaken digitaal, zoals belastingaangifte of onze bankzaken. Ook in de zorg gaan wij vaker digitaal werken. De zorg staat zoals u weet de komende jaren voor verschillende uitdagingen. Kosten staan mede door stijgende energieprijzen en grondstofprijzen onder druk. Daarnaast is er de komende jaren minder zorgpersoneel beschikbaar en dat vraagt van ons als ziekenhuis om ons zorgaanbod slimmer en anders te organiseren.

Dagelijks wordt er in Isala bij 1500 mensen bloed afgenomen. Hoewel steeds meer patiënten hun afspraak voor bloedafname zelf digitaal plannen, wordt hiervoor nog te veel gebeld. Een team van collega's maakt de afspraken voor de mensen die bellen. Dit kost Isala veel geld. Wij vragen patiënten om zelf digitaal een afspraak te maken via MijnIsala. Dat is heel eenvoudig en zo houdt de patiënt meer de regie.

Hoe maken patiënten digitaal een afspraak voor bloedafname?

Het maken van een digitale afspraak is heel eenvoudig:

  • Patiënt krijgt verwijzing voor bloedonderzoek en gaat naar de website Mijnisala.nl en logt in met zijn/haar DigiD of Zorgdomein-nummer.
  • Patiënt kiest: Afspraken/ Eerste afspraak maken en kiest een geschikt moment en locatie.
  • Via MijnIsala kan de patiënt de afspraak ook annuleren of wijzigen.
  • Ook bij periodiek bloedonderzoek maakt de patiënt hiervoor een afspraak via MijnIsala.
  • Op de website van MijnIsala.nl staat een kort instructiefilmpje over het digitaal maken van een afspraak.

Wat als patiënten digitaal een afspraak maken lastig vinden?

Als patiënten moeite hebben met het maken van een digitale afspraak kunnen zij blijven bellen met het afspraken nummer 088 624 23 77. 

Meer informatie over een afspraak maken.