Contact
  1. Internationale commissie bezoekt Isala Hand-pols centrum

Een internationale delegatie bezocht afgelopen vrijdag 7 juni het Isala Hand-polscentrum. De reden van het bezoek was bijzonder. Bij het Isala Hand-polscentrum vond de eerste, officiële audit door het Hand Trauma Committee (HTC) plaats. Het HTC is onderdeel van de Federation of European Societies for Surgery of the hand (FESSH).

Leden van het Hand Trauma Committee en plastisch chirurgen Isala

Foto: Het Hand Trauma Committee en enkele plastisch chirurgen van Isala

Audit

Het HTC heeft de audit ontwikkeld om de gedefinieerde normen, die voor de Hand Trauma Centra zijn opgesteld, te toetsen. Per jaar zullen twee Hand-polscentra in Europa worden gevisiteerd. Bij het Isala Hand-polscentrum vond de eerste officiële audit plaats door Pierluigi Tos (Italië), Zoe Dailiana (Griekenland), Igor Golubev (Rusland), Marcos Fernandez (Spanje) en Andrea Gotz (Hongarije) FESSH manager). De commissie werd ontvangen in het Behandelcentrum voor een kennismaking. Hierna volgde een rondleiding door het ziekenhuis en een presentatie over de behandelingen en resultaten van het Hand-polscentrum. In de middag vonden diverse gesprekken plaats met specialisten, de RVE-manager en Raad van Bestuur.

Kwaliteit

Plastisch chirurg dr. Peter Houpt: ‘Ik vind het belangrijk dat deze audit plaatsvindt. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit van Hand-polscentra in Europa en werken we volgens dezelfde normen. Als lid van het Hand Trauma Committee ben ik er trots op dat we het eerste Hand-polscentrum zijn waarbij deze audit wordt uitgevoerd. We hebben een intensieve en mooie dag gehad met onze internationale collega’s. De commissie was onder de indruk van het ziekenhuis, de mogelijkheden en de goede samenwerking. Door de goede veiligheidsvoorzieningen in Nederland is het aantal replantaties van vingers en hand afgenomen. De volumenorm wordt net gehaald. Toevallig replanteerde collega de Jong tijdens de audit een afgerukte duim. Eind van het jaar neem ik zelf deel aan een audit in een centrum in Spanje.'

Aan het eind van de visitatie bleek al dat de audit zeer succesvol was verlopen.

Over Isala Hand-polscentrum

Het Isala Hand-polscentrum is het grootste handencentrum van Nederland. Hier zijn kennis, expertise en ervaring op het gebied van handletsels en -aandoeningen gebundeld. In het centrum werken plastisch chirurgen, revalidatieartsen en handtherapeuten nauw met elkaar samen. Isala beschikt over tien toegewijde handtherapeuten.

Meer informatie