Contact
  1. Koninklijke onderscheiding voor Hans Kieft

Intensivist Hans Kieft ontving afgelopen vrijdag een Koninklijke onderscheiding. Hij is door Locoburgemeester Dorrit de Jong benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid bij Isala, Hans gaat namelijk met pensioen.

Toen Hans Kieft zijn opleiding afrondde in het Universitair Medisch Centrum Utrecht stond de Intensive Care nog in de kinderschoenen. Hij gaf de afgelopen decennia de ontwikkeling van deze specialisatie een belangrijke impuls door in te zetten op kwaliteit, opleiding, voeding en (vroeg)mobilisatie.

Opleider

Bij Isala was Hans Kieft opleider van arts-assistenten. Met zijn gedegen en gestructureerde aanpak legde hij een stevige basis voor veel jonge collega’s die hun eerste stappen zetten als dokter. Samen met de Isala Academie zette hij zijn inwerkprogramma om naar een digitale vorm die aansluit bij de academische centra.

Hans Kieft was voor Isala contactpersoon voor de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Bijna tien jaar lang was hij als bestuurslid actief betrokken en medeverantwoordelijk voor de landelijke richtlijnen over organisatorische, medische en ethische aspecten van de intensieve zorg in Nederland.

Verbetering


Ook als voorzitter van de Nationale Kwaliteitsvisitatie voor Intensive Care (NKIC) was Hans Kieft altijd op zoek naar verbetering van de kwaliteit in het belang van de patiënt. Kwaliteit leveren en kennis overdragen aan collega’s en artsen in opleiding, waren voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onder zijn leiding werd een nieuw normenkader gerealiseerd dat tot op de dag van vandaag de basis is voor de kwaliteitsvisitaties van alle Intensive Care afdelingen in Nederland.

Wij feliciteren Hans met deze prachtige onderscheiding!