Contact
  1. Terugblik MS-bijeenkomst Innovatie

MS Vereniging regio Overijssel/Drenthe-Zuid, revalidatiecentrum Vogellanden en het Isala MS-centrum organiseerden op 25 juni 2022 een bijeenkomst voor mensen met MS. Het thema was innovatie.

Isala neuroloog Esther Zeinstra vertelde over vernieuwingen in de zorg. Daarbij kwamen de volgende onderwerpen ter sprake:

  • Stamceltransplantatie
    Wat zijn de huidige stand van zaken en hoe verhoudt stamceltransplantatie zich tot andere therapieën? Daarnaast kwam het vervolgonderzoek van het Zorginstituut aan bod. De resultaten hiervan zijn nodig om het gesprek over vergoeding van stamceltherapie met elkaar aan te gaan. Wij verwachten eind dit jaar een definitief standpunt hierover.
  • Wetenschappelijk onderzoek
    Erasmus MC, Medisch Spectrum Twente en Isala doen onderzoek naar een andere (en hopelijk ook snellere manier) van het diagnosticeren van MS. Dat doen wij met hulp van de eNose. De eNose is een elektronische neus, welke de uitgeademde lucht meet.

Domotica

Domotica wordt ook wel huisautomatisering genoemd. Hiermee worden alle technieken in en om huis gekoppeld om bepaalde taken te automatiseren. Isala ergotherapeut Ivanka de Graaf vertelde onder andere over het handig besturen van apparaten in huis.

Bijeenkomst terugkijken

Meer weten? U kunt de bijeenkomst (1,5 uur) online terugkijken.