Contact
  1. 5564-Dagbehandeling bij ernstige chronische huidaandoeningen

Mensen met een ernstige chronische huidaandoening, zoals psoriasis of eczeem, kunnen veel baat hebben bij intensieve begeleiding en dagbehandeling. In deze folder leggen wij graag uit wat dagbehandeling bij het Dermatologisch centrum van Isala inhoudt.

Dagbehandeling

Wat is het doel?

Een aantoonbare vermindering van de symptomen van uw huidaandoening en een verbetering van de conditie van uw huid. Dit doen wij door u handvatten te geven om met uw huidaandoening om te gaan. U heeft een medische indicatie nodig voor het volgen van een dagbehandeling. Uw dermatoloog schrijft voor u een verwijzing. Medische indicaties die geschikt zijn voor dagbehandeling zijn: psoriasis, eczeem, jeukklachten en granuloma annulaire.

De dagbehandeling biedt u:

  • Een intensieve behandeling gericht op uw diagnose.
  • Uitgebreide uitleg over de verschillende zalven en verbandmiddelen en de mogelijkheid om dit samen te oefenen.
  • Meer inzicht in uw huidaandoening en de oorzaken daarvan.
  • Uw klachten zelf onder controle leren krijgen en houden.
  • Leren omgaan met uw klachten en de gevolgen ervan.

Hoe ziet dagbehandeling eruit?

Een behandeltraject bestaat uit een onbepaald aantal regelmatig opeenvolgende behandelingen. Dit in combinatie met voorlichting, begeleiding en instructie. Als er sprake is van een stabiele verbetering en u heeft vertrouwen in uw eigen behandeling, dan kan deze afgesloten worden.

Let op
Wilt u bij uw eerste afspraak alle zalven meenemen die u gebruikt? Graag ook een actueel overzicht met eventuele medicijnen en een zalflijst. Wij raden u aan om een paar badslippers mee te nemen.

Behandelteam

Het behandelteam bestaat uit uw eigen dermatoloog en een dermatologisch consulent. De dermatologisch consulent bewaakt en begeleidt samen met de dermatoloog, de voortgang en kwaliteit van de behandeling. U bent zelf ook actief betrokken als belangrijkste lid van het behandelteam.

Na de behandeling

Afhankelijk van het resultaat wordt de dagbehandeling afgesloten. Soms wordt in overleg besloten tot een andere therapie, zoals lichttherapie of systemische therapie. In overleg kunnen controles ook via een e-consult plaatsvinden (voor een periode van drie maanden).

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Dermatologisch centrum
gebouw A (3e etage)
088 624 55 06 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 4 mei 2022 / 5564