Contact
  1. 5869-Hartritmeonderzoek: de ECG-kaart

De ECG-kaart (in de vorm van een creditkaart, ook wel Telecard genoemd) is een recorder die geschikt is om hartritmestoornissen te registreren die niet dagelijks, maar wel regelmatig voorkomen. U maakt, als u hartklachten heeft, zelf opnames. Wanneer de cardioloog heeft voorgesteld om bij u dit onderzoek te doen, dan draagt u deze recorder voor de periode van 1 tot 3 weken afhankelijk wat de cardioloog voor u afspreekt.

Het is de bedoeling dat dit apparaat om uw nek hangt. 

Afspraak

U krijgt per brief of telefonisch bericht als er een ECG-kaart beschikbaar is. Dan wordt ook de afspraak gemaakt voor het aansluiten van het apparaatje.

Uitleg

Een hartfunctielaborant(e) geeft u deze recorder mee. Hiermee kunt u opnames maken van uw hartritme. Iedere keer als u hartritmestoornissen voelt, maakt u een opname door de recorder gedurende een minuut tegen de blote huid te houden en drukt op de knop op de recorder. De opname wordt deze automatisch doorgezonden en komt in de mailbox van de afdeling Holteranalyse. U krijgt ook een oplader mee zodat u de ECG-kaart, bij voorkeur 's nachts, kunt opladen.

De laborant geeft u instructies en maakt een testopname. Dit neemt ongeveer vijftien minuten in beslag. Na het onderzoek levert u de ECG-kaart weer in bij de laborant.

Hoe lang u de ECG-kaart meekrijgt, hangt af van uw klachten en van wat uw cardioloog met u heeft afgesproken. Bekijk ook de flyer Beknopte gebruiksaanwijzing ECG-kaart.

Voorbereiding op het aansluiten

Het is prettig voor u om gemakkelijke, ruim zittende kleding te dragen. Gebruik geen bodylotion op de borst zolang u de ECG-kaart bij u draagt.

Aansluiten van de ECG kaart

Op de afgesproken tijd meldt u zich bij de afdeling. Een laborant(e) geeft instructies en maakt met u een testopname.

Verwijderen van ECG kaart

Op de afgesproken tijd komt u weer terug op de afdeling. U levert de ECG-kaart met toebehoren in bij de laborant en die controleert of alles compleet is. Daarna volgt de geplande afspraak bij de cardioloog.

Contact

Heeft u nog vragen over het onderzoek, dan kunt u bellen met de polikliniek Cardiologie:

Zwolle

Cardiologie
088 624 54 97 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak. U kunt dan bellen met:
088 624 23 74 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Laatst gewijzigd 31 januari 2024 / 5869