Contact
  1. 6401-Sportmedische begeleiding voor iedere sporter

Recreatieve en professionele sporters kunnen bij de afdeling Sportgeneeskunde terecht voor de volgende vormen van begeleiding:

  • sportmedische begeleiding;
  • prestatiebegeleiding;
  • begeleiding bij chronische vermoeidheid;
  • voorlichting over sportmedische onderwerpen.

Sportmedische begeleiding

Wilt u voor een langere periode sportgeneeskundige ondersteuning? Bijvoorbeeld tijdens het sportseizoen? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Zowel recreatieve als professionele sporters kunnen doorlopend gebruik maken van sportmedische begeleiding in de vorm van consulten, advies en sportmedisch onderzoek. De sportarts coördineert de zorg die u nodig heeft en voert deze deels uit.

Prestatiebegeleiding

Bent u (top)sporter en wilt u zeer nauwkeurige informatie hebben over uw fysieke prestaties? Dan kunt u bij ons specifieke inspanningstesten doen. Denk hierbij aan de volgende testen:

Tabel van folder Sportmedische begeleiding voor iedere sporter 
Test Wat wordt gemeten?
Wingate test (inspanningstest met maximaaltest van 8 en 30 seconden) Prestatievermogen
Lactaattest (specifieke sporttest) Inspanningsvermogen, prestatievermogen, hartslagzones
Veldtest (fietsen, schaatsen, hardlopen) ​ Inspanningsvermogen, prestatievermogen, hartslagzones​

Langdurige (chronische) vermoeidheid

Wij bieden speciale begeleiding voor patiënten met langdurige (chronische) vermoeidheid. Hierbij werken we toe naar een actieve levensstijl en vermindering van de klachten. Dit begeleidingstraject duurt maximaal een jaar. Uw huisarts of medisch specialist kan u hiervoor naar onze afdeling doorverwijzen. De kosten van dit traject worden vergoed vanuit de basisverzekering (let op, de kosten gaan eerst van uw eigen risico af).

Voorlichting

Wilt u voorlichting over sportgeneeskundige onderwerpen? Bijvoorbeeld over krachttraining voor jongeren, de preventie van hardloopblessures of het bevorderen van fit- en gezondheid bij uw sportvereniging of bedrijf? Wij verzorgen graag een presentatie. De vergoeding voor een presentatie wordt in overleg met u bepaald.

Contact

Heeft u vragen, dan kunt u bellen met:

Zwolle

Sportgeneeskunde
088 624 56 89 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)
sportgeneeskunde@isala.nl

Laatst gewijzigd 21 juni 2023 / 6401