Contact
  1. 6460-Facelift

​Om veroudering van het gelaat tegen te gaan zijn veel cosmetische behandelingen mogelijk. Als uw gezichtshuid erg verslapt is, dan is een facelift één van de opties. Er zijn verschillende behandelmethoden, afhankelijk van uw wensen en type huid.

Mensen hebben van nature rimpels rond de mond, ogen en het voorhoofd. Ze ontstaan door praten, lachen en fronsen. Na een facelift verdwijnen deze rimpels niet. Heeft u op deze plekken rimpels die u storen? Dan zal de plastisch chirurg u een andere cosmetische behandeling aanraden, zoals een lipofilling of liposuctie.

Wat is een facelift?

Bij een facelift worden de onderhuidse weefsels en huid weer op de oorspronkelijke plaats teruggebracht. Hierdoor wordt een natuurlijk resultaat bereikt. Tijdens de operatie trekt de plastisch chirurg de plooien en rimpels van de wangen, kin en hals strak, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. ​Een facelift kan ook bestaan uit het straktrekken van overmatig vetweefsel onder de kin. Een halscorrectie behoort ook tot de mogelijkheden.

Een facelift zet niet het natuurlijke verouderingsproces stil. Na de operatie neemt de huidelasticiteit net als voorheen geleidelijk af. Het effect van een facelift is ongeveer vijf tot tien jaar zichtbaar.

Behandeling

  • De plastisch chirurg maakt de huid van uw hals, de wangen en de weefsellaag onder de huid over een groot gebied los. Deze huid en weefsellaag spant hij vervolgens aan in de richting van uw oor.
  • Na de operatie(s) blijven er soms enkele drains achter die overtollig wondvocht afvoeren. Deze kleine, dunne slangetjes worden een dag na de operatie verwijderd.
  • Na de ingreep wordt uw gezicht met een drukkend verband omzwachteld. Dit verband blijft enkele dagen zitten. Uw gezicht en hals blijven gemiddeld twee weken blauw en opgezwollen.
  • Eén tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas na enkele weken zichtbaar.

Een facelift vindt meestal in dagverpleging plaats. In enkele gevallen wordt u opgenomen.

Complicaties

  • Er bestaat een kans op een nabloeding of het optreden van een infectie.
  • Soms komen er na de ingreep vochtophopingen voor op het gezicht. Deze trekken vanzelf weg.
  • Een enkele keer raakt er tijdens een facelift een takje van de aangezichtszenuw beschadigd. Het gedeelte van uw gezicht waarin dit zenuwtakje uitmondt, kunt u dan niet meer bewegen. Meestal herstelt dit zich weer geheel of gedeeltelijk.

Contact

U kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een cosmetisch consult of u kunt gebruik maken van het online formulier Informatie aanvragen. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Plastische chirurgie
088 624 56 36 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 6460

Gerelateerde folders