Contact
  1. 6464-Liposuctie

​Een liposuctie is een eenvoudige behandeling die het mogelijk maakt om vetophopingen op onder andere uw buik, heupen, billen, bovenbenen en knieën goed te verwijderen.

​Wat is liposuctie?

Liposuctie is het onderhuids wegzuigen (suctie) van een abnormale vetophoping (lipo). Vetophopingen worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op bepaalde plekken. Deze kunnen zo hardnekkig zijn dat zelfs met intensief bewegen en het volgen van een dieet geen resultaat wordt geboekt. Ook in het gelaat en de hals is het mogelijk om liposuctie toe te passen. Via kleine sneetjes op onopvallende plaatsen worden de vetcellen verwijderd met behulp van dunne canules, ook wel liposculptuur genoemd. Indien er voor de liposuctie cellulitis aanwezig was, zult u zien dat dit na de ingreep verminderd is.

Liposuctie is een figuurverbeterende operatie. Soms is de kwaliteit van de huid niet toereikend om een voldoende resultaat te bereiken met liposuctie alleen en moeten er eventuele huidcorrecties direct of naderhand besproken worden.

Behandeling

  • Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg het te corrigeren gebied af. Daarna wordt u onder narcose gebracht. Via kleine sneetjes op onopvallende plaatsen wordt het te opereren gebied 'opgespoten' met een vloeistof. Deze vloeistof vergemakkelijkt het wegzuigen van de vetcellen en vermindert het bloedverlies.
  • Als de vloeistof is ingewerkt, brengt de arts via de huidsnedes een buis in. Met deze buis zuigt hij het overtollige vetweefsel weg. Als het gewenste resultaat is bereikt, worden de huidsnedes gehecht.
  • Na in de ingreep krijgt u een speciaal broekje, elastische windsels of een korset aan. Dit is nodig om de huid goed op de onderlaag te laten vastkleven.
  • Het definitieve resultaat van een liposuctie is na zes tot negen maanden te beoordelen.
  • Liposuctie kan in dagbehandeling plaatsvinden. Alleen bij de behandeling van grotere gebieden is ziekenhuisopname noodzakelijk.

Het is wenselijk om een liposuctie broekje aan te schaffen. U ontvangt hierover informatie tijdens uw afspraak.

Risico’s en complicaties

  • Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden. Dit komt echter bijna nooit voor.
  • Direct na de ingreep is de huid blauw, opgezwollen en gevoelig.
  • Daarna kunnen er nog restzwellingen en verhardingen aanwezig zijn, die na enkele weken of na enkele maanden verdwijnen.
  • Tijdelijke gevoelloosheid van de huid is ook mogelijk.

Contact

U kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een cosmetisch consult of u kunt gebruik maken van het online formulier Informatie aanvragen. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Plastische chirurgie
088 624 56 36 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 6464