Contact
  1. 6467-Onderooglidcorrectie

Veel mensen hebben last van wallen onder het oog. Ze worden veroorzaakt door het slapper worden van de huid en de spier rondom het oog en/of door vetophoping onder het oog. De wallen kunnen ook ontstaan door vochtophoping in het ooglid. Een onderooglidcorrectie kan in deze gevallen uitkomst bieden. Hier leest u meer over deze ingreep.

Behandeling

De plastisch chirurg voert de onderooglidcorrectie op de polikliniek uit. Het kan ook zijn dat u voor de ingreep wordt opgenomen.

De behandeling ziet er als volgt uit:

  • De arts maakt een snee onder de oogharen van de onderoogleden, met een uitbreiding naar de buitenste ooghoek.
  • Hij verwijdert of verplaatst overtollig vet en haalt het overschot aan huid weg.
  • De overgebleven huid wordt naar de zijkant strakgetrokken en gehecht.

De littekens trekken in de meeste gevallen goed bij. Soms vindt de ingreep via de binnenkant van het onderooglid plaats.

Kraaienpootjes en wallen bij de jukbeenderen worden tijdens een onderooglidcorrectie niet verwijderd.

Risico’s en complicaties

Het is mogelijk dat er een meer dan normale bloeding optreedt, waardoor het langer duurt voordat de oogleden er weer normaal uitzien. Ook kunt u last krijgen van gevoelloosheid van de oogleden, een trekkend litteken of vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten meestal vanzelf. Mocht dit niet het geval zijn, neemt u dan contact met ons op.

In enkele gevallen kan door een nabloeding van het vetweefsel een verhoogde druk in de oogkas ontstaan, waardoor de oogzenuw kan beschadigen. Hevige pijn en verlies van het gezichtsvermogen zijn hiervan de verschijnselen. Het is belangrijk dat u bij deze verschijnselen zo snel mogelijk contact met ons opneemt.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Plastische chirurgie
088 624 56 36 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 6467