Contact
  1. 7556-LombaStab stabiliseringsgordel

U gaat een LombaStab stabiliseringsgordel dragen om uw rug te ondersteunen. In deze folder leest u hoe u de gordel goed omdoet en schoon kunt houden.

Wat is de LombaStab stabiliseringsgordel?

De LombaStab stabiliseringsgordel is een rugbrace die gebruikt wordt bij lage rugklachten. Zowel bij plotselinge rugpijn als bij klachten die al langer bestaan (chronische klachten). De stabiliseringsgordel heeft een verstevigd rugpaneel en is gemaakt van ondersteunende rekstof. Door de schuivende lussen kunt u de gordel gemakkelijk losser en strakker doen.

Zo doet u de gordel om

Volg de volgende stappen:

  1. Draag de gordel altijd over een t-shirt of een hemdje.
  2. Open de gordel en leg hem geopend voor u. U moet aan de bovenkant de logo’s Quick Lacing system en LombaStab kunnen lezen
  3. Controleer of de twee snoerlussen helemaal teruggetrokken zijn. Maak ze zo nodig los van het buikpaneel en trek aan de uiteinden van de gordel.
  4. Leg de gordel nu rond uw taille. De logo’s Quick Lacing system en LombaStab moeten aan de buitenkant op uw rug te zien zijn (dus niet tegen de huid). De veters moeten in het midden van uw rug, op uw wervelkolom, zitten. De platen aan beide kanten van uw ruggengraat. De onderkant van de gordel moet tegen uw bilnaad komen. Sluit de gordel met de brede klittenbandstroken; rechterkant boven linkerkant en zonder aan te spannen of veel druk uit te oefenen.
  5. Pas daarna de spanning aan met de twee lussen: trek ze voor u en sla ze vervolgens om aan de voorkant, bevestig ze met klittenband.

Overdag kunt u de spanning aanpassen aan wat voor u fijn voelt, met behulp van de twee lussen.

Onderhoud

U kunt de gordel wassen op 30 graden. Gebruik hiervoor altijd een waszak en sluit voor het wassen de klittenbanden. Gebruik geen wasmiddel, wasverzachter of agressieve producten. Droog de gordel aan de lucht, buiten bereik van een warmtebron. Als de gordel nog heel nat is, kunt u het water er uit drukken/persen, maar wring de gordel niet uit.

Belangrijk

Draag de gordel op de manier waarop uw zorgverlener u dit voorgeschreven heeft. Krijgt u klachten door het dragen van de gordel? Neem dan contact op met uw zorgverlener.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Gipskamer
088 624 53 15 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur)
088 624 50 00 (na 17.00 uur en in het weekend)

Meppel

Gipskamer
088 624 18 66  (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur)
088 624 50 00 (na 17.00 uur en in het weekend)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 22 maart 2022 / 7556