Contact
  1. 8020-Thuisbezoek Chance@home 1 week ontslag hartfalen
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

U bent onlangs opgenomen in Isala wegens hartfalen. Uw cardioloog heeft in overleg met u besloten dat u naar huis kunt om verder te herstellen. Een afspraak voor controle bij de Hartfalenpolikliniek volgt over een aantal weken. Voor die tijd wordt u bezocht door een gespecialiseerd verpleegkundige van Chance@home.

Thuisbezoek 1 week na ontslag

Iederen patiënt die is opgenomen in verband met (verergering van) hartfalen, heeft recht op een thuisbezoek (1 week na ontslag) en een afspraak bij de hartfalenpolikliniek (2 á 3 weken na ontslag). Na ontslag wordt u binnen 5 werkdagen gebeld voor een afspraak voor thuisbezoek.
De Chance@home verpleegkundige bezoekt u thuis.
Als u niet gebeld bent, neemt u dan contact op met de polikliniek Cardiologie.

U wordt op de dag van het thuisbezoek gebeld over het tijdsdeel waarop de verpleegkundige bij u komt. Tijdens het thuisbezoek komt het volgende aan de orde: gewicht, bloedafname, hartfilmpje (ECG), medicatie en lichamelijke klachten.

In overleg met de cardioloog kan de behandeling worden aangepast of bijgesteld.

U krijgt nog een uitnodiging thuisgestuurd voor een afspraak op de polikliniek Hartfalen. Voor deze afspraak laat u minimaal 1 dag van tevoren bloed prikken (met meegegeven laboratoriumbon) bij dichtstbijzijnde prikpost of laboratorium.

Vergoeding

Het thuisbezoek via Chance@home valt onder de basiszorg van uw zorgverzekering en wordt dus vergoed. De vergoeding valt wel onder het eigen risico.

Recht om een klacht in te dienen

Wij horen het graag als u niet tevreden bent. Daar kunnen wij van leren. Bespreek uw klachten met uw zorgverleners. Onze klachtenfunctionaris is ook beschikbaar als u een klacht wilt indienen. Op www.isala.nl/klachtenbehandeling vindt u meer informatie.
De klachtenfunctionaris zal u verder begeleiden.

Contact

Voor meer informatie over hartfalen verwijzen we u graag naar www.hartstichting.nl.
Voor meer informatie over Chance@home kunt u bellen met:

Zwolle

Harthuis
Chance@home
(038) 424 40 05 (24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week)

Zwolle

Hartcentrum
Cardiologie
(038) 424 23 74 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Laatst gewijzigd 17 juni 2019 / 8020