Zorg dichtbij bij IBD (bij kinderen tot 18 jaar) Zorg dichtbij bij IBD (bij kinderen tot 18 jaar)
- Isala
- Patiëntenfolders
- 8803-Zorg dichtbij bij IBD (bij kinderen tot 18 jaar)
Je bent in behandeling bij een maag-, darm-, leverarts voor kinderen. De arts denkt dat je misschien IBD hebt of er is vastgesteld dat je deze ziekte hebt. IBD betekent dat je darmen ontstoken zijn. Er zijn 2 soorten IBD: de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Met jou is besproken dat je gebruik gaat maken van Zorg dichtbij. Hiermee kunnen jouw zorgverleners je op afstand begeleiden. Hiervoor gebruik je de Thuismeten app en de BeterDichtbij app. In deze folder lees je wat Zorg dichtbij is en hoe beide apps werken.
Wat is Zorg dichtbij?
Met Zorg dichtbij stuur je digitaal gegevens over jouw gezondheid aan ons door. Denk bijvoorbeeld aan je gewicht. Maar ook een vragenlijst over hoe je je voelt. Met deze gegevens adviseert jouw zorgverlener je op afstand. Zorg dichtbij is een hulpmiddel bij jouw behandeling. Het is een extra manier om zelf je gezondheid in de gaten te houden. Ook begrijp je jouw ziekte dan beter. Je weet wanneer het wel of niet goed met je gaat én wat je zelf kunt doen.
Waarom Zorg dichtbij?
Met Zorg dichtbij krijgt je zorgverlener meer informatie over jouw gezondheid en kan, zo nodig, reageren op veranderingen. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld voorkomen dat je onverwacht opgenomen moet worden in het ziekenhuis of onnodig pijn hebt. Maar je kunt ook via de BeterDichtbij app zelf contact opnemen met jouw zorgverlener als je bijvoorbeeld vragen hebt over bijwerkingen van een behandeling of andere medische klachten.
Hoe werkt Zorg dichtbij?
Voor Zorg dichtbij gebruik je 2 apps:
- Thuismeten app
Voor het invullen en versturen van vragenlijsten. - BeterDichtbij app
Voor communicatie met jouw zorgverlener.
Als het tijd is voor een controle, ontvang je een bericht in BeterDichtbij om jouw gegevens via een vragenlijst in de Thuismeten app door te sturen. Jouw zorgverlener beoordeelt deze informatie en geeft jou advies op afstand. Als het nodig is, wordt er een controle bij je zorgverlener ingepland.
Veel patiënten hebben de BeterDichtbij app al. Voor dit traject is het belangrijk dat je ook de thuismeten app installeert.
Starten met Zorg dichtbij
Je zorgverlener meldt je aan voor Zorg dichtbij. Je ontvangt een uitnodiging voor beide apps.
Hoe installeer je de Thuismeten app?
Om de Thuismeten app te kunnen gebruiken, heb je een smartphone of tablet nodig. Je moet de Thuismeten app van het bedrijf Luscii downloaden op jouw smartphone of tablet. Hieronder staat stap voor stap hoe je dat doet.
- Je ontvangt een e-mail van Luscii over de Thuismeten app op het e-mailadres dat je hebt doorgegeven. Je kunt de Thuismeten app dan installeren. Belangrijk is dat je deze mail in het ziekenhuis kunt lezen, zodat we je in het ziekenhuis uitleg kunnen geven over de Thuismeten app.
- Als je de mail niet direct ziet, kijk dan bij de spam of ongewenste e-mail.
- Je download de Thuismeten app op jouw telefoon of tablet via de App Store of via de Play Store.
- Om de registratie te voltooien, ontvang je per mail een controlecode. Vul deze code binnen 15 minuten in, anders verloopt de code en moet je je opnieuw registreren.
- Heb je problemen met het installeren van de Thuismeten app? Maak dan gebruik van de helpdesk van Luscii. Je kunt bellen met (085) 13 05 851 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 8.30 uur tot 17.00 uur) of mail naar: support@luscii.com. Of ga naar de onlinehulppagina www.luscii.com/hulp.
Heb je de Thuismeten app geïnstalleerd?
Bekijk dan de video 'Hoe werkt Thuismeten?’ van Luscii. Hierin leggen we uit hoe de Thuismeten app werkt. Je krijgt ook uitleg over de Thuismeten app tijdens jouw afspraak in het ziekenhuis.
Contact
Heb je vragen? Neem dan contact met polikliniek Kindergeneeskunde via de BeterDichtbij app.
- Wil je meer informatie over de Thuismeten app? Kijk dan in de folder 'Thuismeten app'
- Wil je meer informatie over de BeterDichtbij app? Kijk dan op isala.nl/BeterDichtbij.