Contact

In de operatiekamer

  1. In de operatiekamer

Met aandacht volgens de nieuwste inzichten.

De chirurgen van de afdeling Chirurgie voeren de operatie uit, nadat u bent verwezen door uw internist, uroloog, oncoloog of andere specialist. De chirurg bespreekt vooraf de operatie altijd met u. Dit kan een kleine, geplande ingreep zijn. Maar ook een zeer complexe chirurgische operatie. Onze chirurgen voeren alle operaties met volledige aandacht en volgens de nieuwste behandelmethoden uit.

Geplande operaties in onze behandelcentra

In onze behandelcentra in Isala Zwolle en in Isala Meppel worden geplande operaties uitgevoerd. Bij een geplande operatie weet u van te voren dat u geopereerd gaat worden. Meestal hoeft u na zo’n operatie maar één dag tot drie nachten in het ziekenhuis te blijven. De wachtkamers in onze behandelcentra lijken meer op huiskamers, dan op een ruimte in het ziekenhuis. Bij uw opname wordt u meestal ook niet in een bed gelegd. U loopt gewoon zelf naar de voorbereidingskamer voor de operatie. Zo voelt u zich zo lang mogelijk geen patiënt en blijft u zo veel mogelijk in beweging.  

Complexe operaties in Isala Zwolle

Grotere, complexe operaties vinden plaats in Isala Zwolle. Hier is alles aanwezig als er extra zorg nodig is, zoals bijvoorbeeld een Intensive care. Ook als uw gezondheid voor de operatie al kwetsbaar is, wordt u geopereerd in Isala Zwolle.

Operaties via kleine sneetjes

Veel operaties doen onze chirurgen laparoscopisch. De operatie gebeurt dan via een aantal kleine sneetjes. Door deze sneetjes gaan een kleine camera en de instrumenten van de chirurg naar binnen. Via een beeldscherm voert de chirurg de operatie uit. De voordelen van deze manier van opereren zijn:

  • een aantal kleine wondjes in plaats van een grote wond
  • minder littekens
  • een sneller herstel.

Niet elke operatie kan laparoscopisch gedaan worden. Uw arts bekijkt van te voren samen met u wat voor u de beste en veiligste manier van opereren is.

Operaties met de robot

In Isala beschikken we over 2 Da Vinci-operatierobots. Deze gebruiken de chirurgen onder andere bij operaties voor dikkedarmkanker, alvleesklierkanker en bij leveroperaties.
Dankzij de Da Vinci-robot kan de chirurg heel precies opereren. Ook zijn er slechts enkele kleine sneetjes nodig om hetzelfde resultaat te bereiken als via een traditionele operatie. Via de kleine sneetjes gaan de operatie-instrumenten en een geavanceerde 3D-camera het lichaam binnen. Vervolgens voert de chirurg de operatie uit terwijl hij of zij het operatiegebied sterk vergroot in 3D op een beeldscherm ziet. Hierdoor heeft u na de operatie geen grote wond en daardoor veel minder pijn. Ook is er een grotere kans op sneller herstel en minder kans op complicaties.

Ervaringen