Contact

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie.

Verwijzing

Heb ik een doorverwijzing nodig voor een afspraak bij de kaakchirurg?
Voor een behandeling op de polikliniek MKA-chirurgie van Isala heeft u een verwijzing nodig van de tandarts, huisarts, orthodontist of een andere medisch specialist.

Kosten en vergoeding

Ontvang ik vergoeding voor een behandeling bij de kaakchirurg?
De meeste medische- of functionele behandelingen in het gezicht worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Dit geldt niet voor (cosmetische) behandelingen waarvoor geen medische reden is. In dat geval zult u de behandeling zelf moeten betalen.

Wij raden u aan altijd voor de behandeling van start gaat contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, zodat u precies weet wat er wel en wat er niet vergoed wordt.

Wat zijn de kosten voor een implantaat?
Tijdens het consult wordt u voorgelicht over de kosten. Dit is mede afhankelijk van uw zorgverzekering.

Wat zijn de kosten voor een MRA (snurkbeugel)?
Als behandeling van OSAS worden de kosten van een MRA meestal door de zorgverzekeraar vergoed. Als de MRA beugel niet door uw zorgverzekering wordt vergoed, bespreken wij de kosten als u bij ons op gesprek komt. Komt u in aanmerking voor vergoeding van de anti-snurkbeugel, dan dienen wij hiervoor de aanvraag in bij uw zorgverzekeraar.

Voorbereiding

Mag ik voor een behandeling op de polikliniek eten?
Als u op de polikliniek een afspraak voor een behandeling met een lokale verdoving hebt. Kunt u normaal eten en drinken voor de behandeling.

Mag ik rijden na een behandeling met een lokale verdoving?
Het is raadzaam iemand mee te nemen die kan rijden als u een afspraak heeft voor een behandeling op onze polikliniek.

Samenwerking

Werken jullie ook samen met mijn orthodontist?
Ja, wij werken samen met uw orthodontist in gezamenlijke behandelplannen.

Ervaringen