Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Wie bij Kaakchirurgie alleen denkt aan tanden en kiezen heeft het mis. Vandaar dat de volledige naam van dit specialisme Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie is, kortweg MKA-chirurgie. Ons dagelijks werk is het behandelen van ziekten en afwijkingen in de mond, de kaken en het aangezicht.

De MKA-chirurgen van Isala hebben een groot werkterrein. Het verwijderen van verstandskiezen en wortelresten, chirurgische wortelpuntbehandelingen (apexresecties) en het plaatsen van implantaten zijn veel voorkomende behandelingen op de polikliniek Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie. Maar ook het herstellen van het aangezicht na een trauma zoals botbreuken van de boven- of onderkaak, de jukboog en oogkassen komen terecht op de afdeling MKA-chirurgie.

De huidige MKA-chirurg is dus zowel arts als tandarts. De MKA-chirurg weet dan ook als geen ander hoe in het gezicht functie (spraak, kauwen, slikken) en esthetiek (een mooi uiterlijk) samen gaan. Bij behandelingen van de aangezichtschirurgie kunt u denken aan kaakverplaatsingen die nodig zijn in het kader van een beugelbehandeling. Reconstructie na het verwijderen van een huidtumor. Andere behandelingen die onder de esthetische aangezichtschirurgie vallen zijn ooglidcorrecties, littekencorrecties, lipcorrecties. Ook botox en fillers behoren tot de mogelijkheden.

De MKA-chirurgen zijn aangesloten bij diverse vakverenigingen.

NVOI

De Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) is een wetenschappelijke vereniging van tandheelkundige zorgverleners die zich bezig houdt met het bevorderen en verbreiden van de kennis der orale implantologie, het dienstbaar maken van deze kennis aan de praktijk, de volksgezondheid en het onderwijs. De MKA-chirurgen zijn aangesloten bij de NVOI.

logo nvoi

KNMT

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) is de beroepsvereniging van tandartsen. De NMT ondersteunt tandartsen in het uitoefenen van hun beroep en behartigt hun de belangen. Ruim 80% van de beroepsgroep is lid van de vereniging. Naast de belangen van haar leden, vertegenwoordigt de NMT de belangen van de mondgezondheid in het algemeen.

Logo KNMT

NVMKA

De MKA-chirurgen in Isala zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA). Zij beheersen het complete vakgebied en volgen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg.

Logo NVMKA

Ervaringen