Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Het Pijncentrum in Zwolle is het behandelcentrum voor mensen met pijnklachten. Het Pijncentrum biedt medische hulp en ondersteuning. 

Afhankelijk van de aard van uw klachten wordt u behandeld door een of meer specialisten uit ons team. Die specialisten zijn een anesthesioloog/pijnspecialist, huisarts, fysiotherapeut, psycholoog, neuroloog, orthopeed, psychiater, revalidatiearts en coördinator. We zijn dus een multidisciplinair pijncentrum.

Eén aanspreekpunt

Elke specialist zoekt vanuit zijn eigen invalshoek naar oplossingen voor uw problemen. Daarbij is de coördinator uw aanspreekpunt en coach. De coördinator onderhoudt de contacten met u en zorgt voor de afstemming binnen het team. We bespreken alle factoren die bij uw pijn een rol spelen: uw medische verleden, maar ook uw werk, woonsituatie en sociale leven. De hulp die u krijgt is voor u op maat gesneden.

Gevolgen van pijn

Pijn is een klacht die sterk ingrijpt op de kwaliteit van uw leven. Door pijn kunt u minder genieten en minder doen. U raakt vermoeid en moet uw (sociale) leven aanpassen. Pijn is een klacht die niet zichtbaar, maar wel steeds aanwezig is.

Resultaat

Pijn is soms moeilijk volledig weg te nemen. Voor een deel zult u soms moeten leren leven met pijn. Dan ondersteunen we u in het leren omgaan met uw pijn.