Contact

Informatieve boeken

  1. Informatieve boeken

In onderstaande tabel hebben wij een aantal informatieve boeken over pijn voor u op een rijtje gezet.

Titel boek

Toelichting

Begrijp de pijn, David Butler en Lorimer Moseley, ISBN 9780987246738

Begrijp de Pijn wil mensen met pijn en medici leren om met pijn om te gaan en ze nieuwe modellen aanreiken waarmee ze kunnen analyseren wat er gebeurt bij iemand die pijn heeft. Als ze eenmaal weten welke processen meespelen, dan kunnen ze op een wetenschappelijk onderbouwde wijze de weg naar herstel inslaan.

De Pijn de Baas, dr. Frits Winter, ISBN 9789055134113

Heeft de medische wetenschap geen antwoord op uw pijn? Heeft u in het alternatieve circuit ook geen soelaas gevonden? Het boek De Pijn de Baas helpt u uw eigen therapeut te worden. U kunt de invloed van pijn terugdringen. In de meeste revalidatiecentra en pijnpoli's wordt met deze handleiding gewerkt. In 10 lessen kunt u uw pijn weer de baas worden.

Brein de Baas, dr. Frits Winter, ISBN 9789055134113

Je brein is niet alleen verantwoordelijk voor je denken en je geheugen, het is ook de zetel van al je zintuigen en het stuurt je houdings- en bewegingsapparaat aan. Daarnaast bepaalt en reguleert je brein je stemmingen: gevoelens van extase, geluk, dan wel somberheid of diepe depressie. Brein de Baas leert je hoe je de volledige regie over je gedrag, je emoties en je denken (weer) in handen krijgt. ​

Omgaan met onverklaarbare lichamelijke klachten, Astrid Blok en Jan Houtveen, ISBN 9789031390021

Pijn, vermoeidheid, gewrichtsklachten of hartkloppingen kunnen niet altijd worden verklaard. Dit boek geeft inzicht in de mogelijke oorzaken van het ontstaan en het blijven voortduren van dit soort klachten. Daarnaast geeft het adviezen om de gevolgen van de klachten te beperken. Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen.

Het meeste gaat vanzelf over…. tenzij de dokter er op tijd bij is!, Hans van der Voort, ISBN 9789031391707

Een bundeling van columns die de auteur schreef voor het tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (2007-2011). Over het wel en wee van het huisartsenvak. In zijn verhalen zit steeds een duidelijke boodschap voor de arts, patiënt en vooral ook de overheid en de zorgverzekeraars. Doordat de schrijver de laatste jaren ook met zijn eigen gezondheid tobt, komt ook de visie vanuit de patiënt duidelijk aan bod.

Lieve Help, ISBN 9789082170306

Door Anna Rayman fysiotherapeut en zelf chronisch pijnpatient. Over steunen en gesteund worden bij chronische pijn en ander onzichtbaar leed. Geen eindeloze uitleg en theorie, maar simpele, heldere en praktische handvatten en tips voor zowel degene met pijn, als voor de mensen die om hem/haar geven.

Pijn een Biografie, ISBN 9789023457640

Door Sytze van der Zee. Een boek waarin de vraag centraal staat: hoe wordt in onze Westerse samenleving met pijn omgegaan?

Leven met Pijn (de kunst van het aanvaarden), ISBN 9789461050816

Door Martine Veehof (gezondheidswetenschapper),Karlein Schreurs (universitair hoofddocent bij UT), Monique Hulsbergen (gz-psycholoog/psychotherapeut) en Ernst Bohlmeijer (universitair hoofddocent UT). Een werk- en praktijkboek om te ervaren wat ACT (acceptance en commitment therapie) betekent. Dit hulpboek laat je zien hoe je ondanks en met de pijn een waardevol leven kunt leiden.

Ervaringen