Contact

Gastroscopie

  1. Gastroscopie

Kijkonderzoek binnenkant slokdarm en maag

Een gastroscopie is een kijkonderzoek van de binnenkant van de slokdarm, maag en het eerste deel van de dunne darm (twaalfvingerige darm). Het onderzoek wordt uitgevoerd met een kijkinstrument: de endoscoop. Een endoscoop is een dunne, flexibele slang die ongeveer de doorsnede heeft van een vinger.

Opsporen afwijkingen slokdarm en maag

De arts brengt de endoscoop via uw mond en slokdarm in de maag en twaalfvingerige darm. Aan het uiteinde van de endoscoop zitten een lampje en een camera. Het lampje zorgt ervoor dat de arts de binnenkant van uw slokdarm en maag goed kan bekijken. De beelden van de camera worden op een beeldscherm bekeken. Met een gastroscopie kan een arts vrijwel alle afwijkingen van de slokdarm en maag opsporen. Daarnaast kan de arts sommige dunne darmaandoeningen vaststellen of uitsluiten omdat ook het eerste deel van de twaalfvingerige darm bekeken kan worden.

Onze expertise

Onze afdeling Maag-, darm- en leverziekten (MDL) is één van de grootste van Nederland. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van simpele, complexe en oncologische aandoeningen aan de maag, darm, lever, slokdarm, galwegen en alvleesklier. Jaarlijks zien wij ongeveer 10.000 nieuwe patiënten en verrichten wij 16.000 endoscopische onderzoeken. Door onderzoek, (internationale) nascholing en persoonlijke intervisie zijn wij voortdurend bezig de zorgkwaliteit te verbeteren.

Voorlichtingsfilm

Ondergaat u binnenkort een kijkonderzoek? Bekijkt u voorafgaand aan uw onderzoek deze voorlichtingsfilm.

Still gastroscopie

Meer informatie

Folders

Wachttijd

Zwolle Meppel Kampen Steenwijk Heerde
120 dagen 42 dagen - - -

De wachttijden (vermeld in kalenderdagen) zijn geactualiseerd op 22 september 2023.

Passantenprijslijst