Contact

Knieprothese

  1. Knieprothese
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Kwaliteit kraakbeen

Het kniegewricht is een scharniergewricht. Het wordt gevormd door twee botuiteinden: dit zijn de onderkant van het dijbeen en de bovenkant van het scheenbeen. Aan de voorzijde zit de knieschijf. De uiteinden daarvan zijn bedekt met een laagje kraakbeen, zodat de knie soepel beweegt. Bij het ouder worden vermindert de kwaliteit van het kraakbeen. De slijtage kan ook optreden door ziekten of een botbreuk. Doordat de gewrichtsvlakken niet meer soepel langs elkaar kunnen glijden wordt het bewegen moeilijke en pijnlijker.

Totale knieprothese

Er bestaan ook halve knieprothesen, maar meestal plaatst de orthopedische chirurg een totale knieprothese. Deze vervangt al het kraakbeen van het dijbeen en scheenbeen.

Ondersteuning met app

Patiënten die een behandeling ondergaan aan knie, heup of voet, kunnen gebruik maken van de Beweegcentrum app. De app geeft de patiënt op het juiste moment de juiste informatie over de behandeling, de afspraken en het nazorgtraject.

Specialisme en centra

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!