Contact

Highcare-neonatologieverpleegkundige

  1. Highcare-neonatologieverpleegkundige

Als highcare-neonatologieverpleegkundige (HCN) werk je op de afdeling Neonatologie en draag je zorg aan de zieke pasgeborenen. Het kind is onlosmakelijk verbonden met zijn ouders of verzorgers. Jij als highcare-neonatologieverpleegkundige adviseert, begeleidt en instrueert hen tijdens de ziekenhuisopname van hun kind.

In deze opleiding leer je om zorg te verlenen aan zieke pasgeborenen die in een complexe zorgsituatie verkeren.

Duur van de opleiding

De opleiding tot highcare-neonatologieverpleegkundige duurt ongeveer 12 maanden. Je gaat voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aan.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige.

Opleiding

Praktijk en theorie

Naast de praktische opleiding bij de afdeling Neonatologie in Isala, volg je het theoretische deel van de opleiding bij het opleidingsinstituut van het UMC Utrecht. De lesdagen vinden plaats op verschillende locaties in Nederland. Lees meer over het theoretische deel van de opleiding onderaan deze pagina. 

Accreditatie

De opleiding tot highcare-neonatologieverpleegkundige is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO).

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding jouw kennis en kunde verder verdiepen? Dan kun je, met vrijstellingen, instromen in de verpleegkundige vervolgopleidingen kinderverpleegkundige, intensivecare-neonatologie (ICN) of intensive care kinderen (ICK).

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, staan de vacatures op www.isalawerkt.nl.