Contact

Mediumcareverpleegkunde

  1. Mediumcareverpleegkunde

Op het gebied van diagnostiek, interventiecardiologie en thoraxchirurgie neemt Isala een vooraanstaande plaats in. Ook wat betreft nieuwe ontwikkelingen en onderzoek. Als mediumcareverpleegkundige draag je daaraan bij.

De mediumcare (MC) zorgteams thoraxchirurgie en cardiologie bestaan uit professionele teams die met inzet en enthousiasme de patiëntenzorg uitvoeren. Elk zorgteam heeft een dynamisch karakter en wordt gekenmerkt door een intensieve samenwerking tussen verpleegkundigen, paramedici en artsen. Naast samenwerking binnen het team, is er ook een nauw samenwerkingsverband met de intensive care en cardiac care. Een deel van de werkzaamheden van de mediumcareverpleegkundige bestaat dan ook uit participatie bij research. Kenmerkend voor het MC zorgteam is de aanwezigheid en het gebruik van uitgebreide instrumenteel-technische voorzieningen, complexe farmacotherapeutische behandeling en non invasieve bewakingsapparatuur.

Duur van de opleiding

De opleiding tot mediumcareverpleegkundige duurt 10 maanden. Het is eventueel mogelijk om de opleiding in deeltijd te volgen, met een minimaal dienstverband van 24 uur per week. In dat geval vragen wij van je, dat je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige (mbo/hbo).

Curriculum

Het theoretisch gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door het opleidingsinstituut van het UMC Utrecht en kent een modulair karakter. De opleiding tot mediumcareverpleegkundige is samengesteld uit onderdelen van de intensivecare- en cardiaccareopleiding. Naast een praktijkdeel is er een theoretisch deel, dat modulair is opgezet. Er zijn hoorcolleges, responsiecolleges en vaardigheidstrainingen, waarbij veel met casuïstiek wordt gewerkt.

Accreditatie

Na deze opleiding ontvang je een certificaat. Het theoretisch deel van de MC opleiding blijft na afloop drie jaar geldig, zodat het mogelijk is om (met vrijstellingen voor het theoriedeel) in- of door te stromen.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding jouw kennis en kunde verder verdiepen? Dan kun je instromen in een vervolgopleiding cardiaccareverpleegkundige of intensivecareverpleegkunde.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden we dit op de vacaturesite van Isala, www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie