Contact

Mediumcareverpleegkunde

  1. Mediumcareverpleegkunde

Op het gebied van diagnostiek, interventiecardiologie en thoraxchirurgie neemt Isala een vooraanstaande plaats in. Ook wat betreft nieuwe ontwikkelingen en onderzoek. Als mediumcareverpleegkundige draag je daaraan bij.

De mediumcare (MC) zorgteams thoraxchirurgie en cardiologie bestaan uit professionele teams die met inzet en enthousiasme de patiëntenzorg uitvoeren. Elk zorgteam heeft een dynamisch karakter en wordt gekenmerkt door een intensieve samenwerking tussen verpleegkundigen, paramedici en artsen. Naast samenwerking binnen het team, is er ook een nauw samenwerkingsverband met de intensive care en cardiac care. Een deel van de werkzaamheden van de mediumcareverpleegkundige bestaat dan ook uit participatie bij research. Kenmerkend voor het MC zorgteam is de aanwezigheid en het gebruik van uitgebreide instrumenteel-technische voorzieningen, complexe farmacotherapeutische behandeling en non invasieve bewakingsapparatuur.

Duur van de opleiding

De opleiding tot mediumcareverpleegkundige duurt ongeveer 10 maanden. Je krijgt voor de duur van je opleiding een leerarbeidsovereenkomst van Isala.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige.

Opleiding

Naast de praktische opleiding in Isala, volg je het theoretisch deel bij de UMCU Academie het opleidingsinstituut van het UMC Utrecht. Lees meer over het theoretische deel van de opleiding onderaan deze pagina. 

Accreditatie

De opleiding is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO)

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding jouw kennis en kunde verder verdiepen? Dan kun je instromen in een vervolgopleiding cardiaccareverpleegkundige of intensivecareverpleegkunde.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, staan de vacatures op www.isalawerkt.nl.

contact

Contact met de Isala Academie

Wil je meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via zorgopleidingen@isala-academie.nl.

Contact en locatie