Contact

Plastische chirurgie

 1. Plastische chirurgie

Het vakgebied Plastische chirurgie in Isala is zeer divers. Als arts-assistent in opleiding krijgt u maximale ‘exposure’, met relatief veel handchirurgie.

Hand-polscentrum
Het Isala Hand-polscentrum geldt in medisch Nederland als dé standaard. Het centrum is gevisiteerd als internationaal hand- en traumacentrum. Acht plastisch chirurgen, zes fysiotherapeuten, vier ergotherapeuten, twee revalidatieartsen en indien nodig een psycholoog, houden zich met zo’n beetje alles bezig wat met de hand te maken heeft. Behalve het wekelijks spreekuur zijn er maandelijkse spreekuren voor bijzondere gevallen en voor reumapatiënten. Vijf van de plastisch chirurgen hebben een internationale FESSH erkenning als handchirurg. Dat is bijzonder, er zijn in Nederland maar weinig plastisch chirurgen met deze erkenning. Het Hand-polscentrum kent een vorm van samenwerking met fysio- en ergotherapeuten in de uitgebreide regio. Een regio, die zich uitstrekt van Emmen tot Harderwijk en van Lelystad tot Hardenberg.

Aandachtsgebieden
De plastisch chirurgen werken op drie verschillende aandachtsgebieden:

 • hand- en polschirurgie: Dupuytren, Carpaal Tunnel Syndroom, hokkende vinger, artrose/slijtage van gewrichten, afwijkingen ten gevolge van reuma, ganglion en peesletsels
 • reconstructieve chirurgie: borstreconstructie na borstamputatie, correctie van hazenlip en/of open gehemelte (schisis), microscopische reconstructies, reïnnervatie van de penis bij open rug (spina bifida) en verlamming (dwarslaesie)
 • cosmetische ingrepen: borstvergroting, borstverkleining, neuscorrectie, correctie van flaporen, buikwandcorrectie, facelift en ooglidcorrecties.

Spreekuren
Naast de klinische afdeling en de dagbehandeling kent de afdeling voor plastische chirurgie van Isala meerdere (multidisciplinaire) spreekuren en poliklinieken, zoals het:

 • hand- en polsspreekuur;
 • facialisspreekuur;
 • sportgeneeskundig handenspreekuur;
 • reumaspreekuur;
 • revalidatiespreekuur;
 • schisisspreekuur;
 • spreekuur spasticiteit bij kinderen.

Duur van de opleiding

De opleiding tot plastisch chirurg duurt zes jaar. De eerste twee jaar volg je de vooropleiding algemene heelkunde. Het verdient de voorkeur dat je deze vooropleiding volgt in de OOR Noord- en Oost-Nederland, maar je kunt ook kiezen voor een ander ziekenhuis dat dezelfde opleiding biedt. De daaropvolgende vier jaar volg je de opleiding tot plastisch chirurg in Isala. Tijdens deze periode is er een uitwisseling mogelijke met de afdeling plastische chirurgie van het UMCG en bevat deze periode een stage in het brandwondencentrum in Groningen.

Opleiders

M.A. Tellier, opleider;
dr. M.L.E. Overgoor, plaatsvervangend opleider.

Curriculum

Tijdens de vooropleiding algemene heelkunde volgt u de basiscursus heelkundige specialismen. In het vervolg van uw opleiding kunt u één jaar besteden aan wetenschappelijk onderzoek in Isala of aan een stage in een kliniek elders.

Sollicitatie

Wilt u solliciteren, neem dan contact op met de opleider van Isala.

contact

Contact met de Isala Academie

Heb je vragen? De medewerkers van Bureau arts-assistenten van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via baa@isala.nl.

Contact en locatie