Contact
  1. Kunstactie: Een echte ‘Gerco de Ruijter’ voor een mooie prijs

Sinds de tweede helft van de jaren tachtig onderzoekt kunstenaar-fotograaf Gerco de Ruijter (1961, Vianen) het landschap. Door zijn camera te bevestigen aan vliegers, ballonnen en hengels brengt hij de wereld in beeld vanuit standpunten die afwijken van ons gebruikelijke perspectief. In De Ruijters raadselachtige en haast abstracte landschappen concurreert de menselijke maat met de natuur en gaat herkenning samen met vervreemding. In zijn fotografie krijgt het traditionele landschapsbeeld een nieuwe dimensie.

Gerco de Ruijter


De Kunstcommissie van Isala heeft Gerco onlangs gevraagd een dergelijke foto te maken in de omgeving van Zwolle. Bovenstaande is hiervan het resultaat. De foto wordt toegevoegd aan de fraaie kunstcollectie van ons ziekenhuis. 'Omdat het ons heel gaaf lijkt dat mensen niet alleen in het ziekenhuis van dit mooie werk kunnen genieten, hebben we een ‘Kunstactie’ bedacht. De foto is voor belangstellenden te koop op een kleiner formaat, namelijk 30 x 30 cm en wordt netjes afgewerkt en geleverd op dibond, kosten: 100 euro', aldus de leden van de Kunstcommissie.

Inschrijven
Heb jij altijd al een mooi werk van een gerenommeerd kunstenaar voor een mooie prijs in huis willen halen? Dan is dit je kans! Je kunt je inschrijven voor de Kunstactie in de periode van 21 november t/m 1 december 2019 via kunstcommissie@isala.nl o.v.v. Kunstactie 2019. Graag in de mail eveneens je naam, e-mailadres en het aantal vermelden. De inschrijving is bindend.

De Kunstcommissie zorgt er voor dat de foto’s netjes afgewerkt vóór de kerstperiode (20 december) beschikbaar zijn. Vanaf 22 november is dit werk te bekijken de centrale hal, op de eerste verdieping (V3.1). Nadere informatie over betaling en levering volgt zo spoedig mogelijk.

Kunstwerk Gerco de Ruijter Volledige weergave kunstwerk
Locatie foto Locatie foto kunstwerk

Gerelateerd nieuws