Contact
  1. Uitbreiding MRI-complex Isala Zwolle

Jaarlijks voert Isala in Zwolle ruim 22.000 MRI-onderzoeken uit. Bij een MRI-scan worden foto’s gemaakt van doorsneden van het lichaam. Een MRI-onderzoek is een veelgebruikt onderzoek om het hart- of hersenfunctie in beeld te brengen of bij de opsporing van kanker. In Isala doen we radiologisch onderzoek met de nieuwste onderzoektechnieken en volgens de nieuwste standaarden. Daarom wordt het MRI-complex in Zwolle uitgebreid en krijgt Isala een nieuwe, extra MRI-scanner. Deze nieuwe MRI-scanner werd vanmorgen geplaatst. Dit gebeurde via de lucht.

Hijskraan takelt MRI naar binnen.

De afdeling Radiologie beschikt nu over drie MRI-scanners in Zwolle. Als onderdeel van de uitbreiding van het MRI-complex in Zwolle komt er een vierde MRI-scanner, een 3.0 Tesla MRI. Tesla staat voor de kracht van het magnetisch veld.

Het gaat om de allernieuwste generatie MRI van de leverancier Philips. Deze nieuwe scanner maakt sneller en meer gedetailleerde beelden, waardoor sommige afwijkingen beter vastgesteld kunnen worden. Ook de drie MRI-scanners die Isala al gebruikt worden geüpdatet met nieuwe software en onderzoekstechnieken. Op deze manier kan Isala meer MRI-onderzoeken doen en zijn deze onderzoeken volgens de nieuwste standaarden.

Via de lucht

Met behulp van een hijskraan werd vandaag de nieuwe MRI het ziekenhuis binnengebracht. Daarvoor werd in één van de gebouwen een deel van de gevel op de eerste verdieping verwijderd. De MRI moet via het luchtruim het ziekenhuis in, omdat het apparaat met zesduizend kilo te zwaar en te groot is voor de lift. Bekijk hieronder de beelden van deze operatie. 

Meer comfort

De uitbereiding van het MRI-complex richt zich niet alleen op de apparatuur. Ook de voorbereidingsruimten en kleedruimtes worden de komende maanden verbouwd. De voorbereidings-ruimtes worden groter. Hierdoor komt er meer ruimte om de patiënt heen tijdens de voorbereiding wat de patiëntveiligheid vergroot.

De nieuwe scanner heeft meer comfortabele matrassen en een beeldscherm. De radiodiagnostisch laborant kan via het beeldscherm extra instructies geven, maar ook een patiënt afleiden met een filmpje.

Meer informatie

Lees meer over een MRI-onderzoek

Gerelateerd nieuws