Contact

Radiologie

  1. Radiologie

Op de afdeling Radiologie bekijken wij met foto’s en scans de binnenkant van het menselijk lichaam, om een goede diagnose te kunnen stellen. Hierbij gebruiken we onder andere röntgenstraling, voor  röntgenfoto’s en CT-onderzoek. We doen onderzoek waarbij geluidsgolven worden gebruikt (echografie) of gebruiken magnetische velden en radiogolven (MRI). De diagnose helpt de juiste behandeling te kiezen en/of het verloop van een ziekte of behandeling te volgen. Daarnaast doet de radioloog met behulp van radiodiagnostische apparatuur bepaalde ingrepen. Lees meer over de afdeling.

contact

Contact met Radiologie

Voor een afspraak met de afdeling Radiologie is een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. 

Contact en locaties

Isala onderzoekers gebruiken AI voor betere beeldvorming bij CT-scan

Bij ongeveer 20% van de patiënten die een CT-scan ondergaan, komen metalen implantaten voor, bijvoorbeeld een knieprothese, heupprothese of hartkleppen. Door deze implantaten ontstaan ‘metaalartefacten’ op een CT-scan. Hierdoor is de scan minder goed te beoordelen. Een onderzoeksgroep van Isala is echter dichtbij een oplossing, ze hebben een AI-algoritme ontwikkeld waardoor de beeldkwaliteit verhoogd wordt. 5 vragen aan wetenschappelijk onderzoeker Mark Selles.

Lees verder

‘Voor veel specialismen zijn wij enorm belangrijk’

‘Als je je been breekt dan moet je toch weten waar de breuk zit. Als je kanker hebt, dan beelden wij het af zodat de arts de conclusie kan trekken. Zoals de vraag of er uitzaaiingen zijn of dat de behandeling aanslaat. Bijna alle patiënten krijgen met ons te maken.’

Lees verder

Meer informatie

Folders

Ervaringen

Onze keurmerken