ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Chronische hoest

​Onder chronische hoest verstaan we hoestklachten die langer dan acht weken aanhouden. Hier vindt u informatie over chronische hoest.

Oorzaken chronische hoest

Astma, neusbijholteproblematiek of een teveel aan maagzuur in de slokdarm zijn veel voorkomende oorzaken van chronische hoest. Het komt dus niet altijd vanuit de longen. De diverse problemen worden door verschillende specialisten onderzocht en behandeld. Zo komt u normaal gesproken voor astma bij de longarts, voor neusbijholteproblematiek bij de keel-, neus- en oorarts en voor teveel maagzuur bij de maag-, darm-, leverarts.

Hoestpoli

Op de Hoestpoli zorgt de longarts voor de coördinatie en diagnostiek rondom uw hoestproblemen, in nauw overleg met de andere specialisten. U hoeft dus niet bij alle specialisten langs te gaan. Hierdoor verloopt de analyse efficiënter.

Daarnaast hebben wij een speciale interesse in hoest die niet reageert op de gebruikelijke therapie. Door nauw contact met internationale onderzoekers en door eigen onderzoek blijven wij zoeken naar nieuwe behandelopties voor patiënten met chronische hoest waarvoor geen oorzaak gevonden kan worden.

Dr. J.W.K. van den Berg en Dr. N. Patberg zijn de longartsen die zich met name op het gebied van chronische hoest hebben gespecialiseerd. Zij worden bijgestaan door verpleegkundige specialist D. Vaessen.

Contact

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u daar tijdens uw polikliniekafspraak op terugkomen. Het kan handig zijn om uw vragen van tevoren op papier te zetten. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de Hoestpoli, via telefoonnummer (038) 424 24 56, bereikbaar op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur.


10 april 2017 6377 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht