Contact
  1. 6584-Sportpolikliniek

Behandeling van sportblessures

De sportpolikliniek is een multidisciplinair spreekuur met orthopedisch chirurg en sportarts. Samen zijn zij gespecialiseerd in de behandeling van sportblessures zowel van de topsporter als van de amateur sporter. U kunt in de polikliniek terecht met een doorverwijzing van uw sportarts of orthopedisch chirurg. Door de expertise van de sportarts en de orthopedisch chirurg te combineren wordt op zeer deskundige wijze de juiste behandelmethode gekozen.

Bezoek aan de Sportpolikliniek

Als u een sportblessure oploopt, kunt u worden doorverwezen naar de afdeling Sportgeneeskunde of Orthopedie. De Sportpolikliniek voegt de expertise van deze specialismen samen. Zij zijn er speciaal voor patiënten die een hoog activiteitenniveau nastreven en zwaardere eisen stellen aan hun lichaam. U kunt op de polikliniek terecht met complexe problemen aan het bewegingsapparaat, ontstaan vanuit sportsituaties zoals gescheurde kruisbanden. Op de Sportpolikliniek kijkt zowel de sportarts als de orthopedisch chirurg naar uw opgelopen blessure. Ook zijn een of twee arts-assistenten aanwezig. Samen overleggen zij wat de beste behandelmethode voor u is.

Maken van een afspraak

De Sportpolikliniek heeft elke twee weken een spreekuur, patiënten worden verwezen door sportarts of orthopedisch chirurg.

Behandeltraject

Een behandeltraject op de Sportpolikliniek kan er als volgt uitzien:

  • U blijft onder behandeling bij de sportarts. Doel is uw lichaam op de juiste manier te belasten en te zorgen dat uw lichaam steeds meer belasting aan kan.
  • U wordt geopereerd door de orthopedisch chirurg. Samen met de sportarts kan een vervolgtraject worden afgesproken.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Orthopedie
088 624 56 56 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Sportgeneeskunde
088 624 56 89 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 6584