Contact
  1. 7321-Ooglidcorrectie

Er zijn veel mensen die last hebben van overhangende bovenoogleden en/of wallen onder het oog. Na het uitvoeren van een ooglidcorrectie is er sprake van een frisse en ontspannen oogopslag. Deze correctie is een relatief eenvoudige ingreep en is één van de meest uitgevoerde ingrepen in Nederland.

Uit onderzoek is gebleken dat bij het eerste contact tussen mensen gekeken wordt naar de ogen, neus en de mond. Om die reden kan het belangrijk zijn om specifiek het gebied rondom de ogen te verbeteren. Afhankelijk van uw wensen kan er een bovenooglidcorrectie en/of onderooglidcorrectie worden uitgevoerd.

Huidoverschot bovenoogleden (bovenooglidcorrectie)

Bij het ouder worden verslappen onze spieren en wordt de huid minder elastisch. Het is mogelijk dat er een huidoverschot ontstaat op het bovenste ooglid. Het is tevens mogelijk dat de bovenoogleden op de oogbol gaan drukken en/of erover heen gaan hangen. Hierdoor kunt u minder goed zien, kunt u hoofdpijn krijgen, een vermoeide blik of een trieste uitstraling hebben.

Er kan ook sprake zijn van het gedeeltelijk loslaten van de hefspier. Tijdens uw consult kan de plastisch chirurg dit voor u controleren en tijdens de ingreep tevens corrigeren.

Verdoving: Plaatselijke verdoving
Opname: Poliklinisch
Hersteltijd: 1 tot 2 weken

Meer informatie

Meer weten over een bovenooglidcorrectie? U kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een cosmetisch consult of u kunt gebruik maken van het online formulier 'Informatie aanvragen'.

Wallen verwijderen (onderooglidcorrectie)

Het slapper worden van de huid en onderhuids bindweefsel (uitpuilen van vet) kunnen ervoor zorgen dat er wallen zichtbaar zijn. Met een onderooglidcorrectie kan dit worden verholpen. Voor verregaande verjonging (rejuvenatie) is het mogelijk om lipofilling toe te passen.

Verdoving: Plaatselijke verdoving
Opname: Poliklinisch
Hersteltijd: 1 tot 2 weken

Meer informatie

Meer weten over een onderooglidcorrectie? U kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een cosmetisch consult of u kunt gebruik maken van het online formulier 'Informatie aanvragen'.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 7321
Specialisme en centra