Contact
  1. 8229-Oncologische zorg thuis ontvangen

U krijgt op de afdeling Dagverpleging medicatie toegediend voor uw behandeling tegen kanker. Het Oncologisch centrum biedt u de mogelijkheid om oncologische zorg thuis te ontvangen. Dit betekent dat u niet iedere keer naar Isala hoeft te komen, maar dat de oncologieverpleegkundige bij u thuis komt.

Voordelen voor u als patiënt zijn:

  • U heeft minder reistijd en wachttijd.
  • U heeft meer rust in de thuissituatie.
  • U heeft meer regie over uw behandeling en minder mantelzorg nodig.
  • U heeft geen reis-, en parkeerkosten.

Toestemming

Uw behandelend arts of (regie)verpleegkundige bespreekt tijdens een bezoek aan de polikliniek of u in aanmerking komt en hoe de thuisbehandeling werkt. Het bepalen of u toestemming krijgt, gebeurt met behulp van een zogeheten inclusiecriteria.

Vervolgens bespreekt de verpleegkundige op de dagverpleging de verdere inclusiecriteria met u. Bij een akkoord van alle betrokkenen kunt u met ons de afspraken voor de thuistoediening inplannen.

Wij bellen u één dag van tevoren over hoe laat wij precies bij u thuiskomen voor de behandeling.

Controles

De controles, zoals het bloedprikken voorafgaand aan de kuren, wordt in overleg met uw behandelaar bepaald. Wel kunnen wij met u bespreken om een poliklinische afspraak voor de kuur te vervangen door een telefonische afspraak.

Vóór de behandeling bloedprikken

Wanneer bij u vóór een thuistoediening een bloedbepaling nodig is, kunt u op een prikpost bij u in de buurt terecht. De verpleegkundig specialist of arts beoordeelt daarna de bloeduitslagen. Kijk voor de actuele openingstijden van de prikposten op de website van Isala.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met uw regieverpleegkundige. Of bezoek de website van Oncologisch centrum voor contactgegevens.

Kan uw thuisbehandeling niet doorgaan? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 8229