Contact

Polikliniek Ergotherapie

  1. Polikliniek Ergotherapie

Op onze uitgebreide polikliniek Ergotherapie kunt u terecht voor behandelingen waarvoor de kennis en/of faciliteiten bij de reguliere ergotherapeut vaak ontbreken.

Onze ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van specifieke doelgroepen zoals Parkinson, OI (osteogenesis imperfecta) en mensen met zitproblematiek. De behandelingen vinden deels plaats op onze afdeling, maar het merendeel bij de patiënt thuis.

Wat is het effect van ergotherapie?

In de praktijk is gebleken dat er grote behoefte is aan de inzet van ergotherapie bij mensen thuis. Zij merken dat de kwaliteit van hun leven wordt vergroot. Daarnaast hoeven zij, bij vroegtijdige inschakeling van de ergotherapeut, vaak niet te worden opgenomen in een zorginstelling. Ook wordt de ondersteuning van bijvoorbeeld thuis- en mantelzorgers lichter. Bij verschillende doelgroepen is dit ook door wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

Behandeling

In het eerste contact zal vooral een stukje kennismaking en verheldering van de vragen centraal staan. Op basis van de analyse zal er samen met u een behandelplan gemaakt worden. De behandeling zal kunnen bestaan uit adviseren, trainen of aanpassen van de omgeving. De inhoud van de behandeling kan verschillen per doelgroep. Bij patiëntfolders vindt u meer informatie over de behandeling van verschillende aandoeningen.

Aantal behandelingen

Afhankelijk van uw behandeldoelen kan het aantal therapiesessies variëren van eenmalig contact tot 10 behandelingen. De duur van een behandeling is wisselend, maar ligt meestal rond een uur. ​

Ervaringen