Contact

Wetenschap en innovatie

  1. Wetenschap en innovatie

Ons toegewijde team zorgt voor uitstekende kwaliteit van zorg volgens de laatste inzichten. Verder doen wij mee aan de meeste landelijke, belangrijke wetenschappelijke onderzoeken en onze patiënten kunnen daaraan deelnemen.

GERSOC-studie

Wat is het doel van het onderzoek?

De behandeling van eierstokkanker in een gevorderd stadium bestaat uit chemotherapie en een operatie. Hoewel er veel onderzoek is gedaan naar deze behandeling, is er maar weinig bekend over de beste keuze voor vrouwen van 70 jaar en ouder. Wel is bekend dat veel vrouwen boven de 70 jaar de behandeling niet (kunnen) afmaken. Dit komt onder andere door bijwerkingen van de behandeling, waardoor zij een verminderde kwaliteit van leven ervaren. Het blijkt bij vrouwen in deze leeftijdsgroep moeilijk om vooraf te voorspellen wie een behandeling met chemotherapie en/of een operatie goed kan doorstaan. Vrouwen die fit zijn kunnen deze standaardbehandeling ondergaan; bij minder fitte vrouwen is soms een aanpassing van de behandeling nodig.

In de GERSOC-studie willen wij onderzoeken hoe wij de beste behandeling kunnen selecteren voor zowel fitte als voor minder fitte vrouwen van 70 jaar en ouder.

Wie kan deelnemen aan dit onderzoek?

Vrouwen van 70 jaar of ouder, bij wie er een verdenking is op eierstokkanker met uitzaaiingen of bij wie de diagnose eierstokkanker met uitzaaiingen is vastgesteld.

Wie zijn de onderzoekers?

Deze studie wordt uitgevoerd in meerdere Nederlandse ziekenhuizen.

Ervaringen