Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De logopedisten van Isala zijn paramedische deskundigen op het gebied van taal, stem, spraak en slikken. Door hun medische en therapeutische kennis kunnen zij preventie, zorg, training en advies bieden. Binnen de logopedie zijn er vijf aandachtsgebieden: primaire mondfuncties, taal, spraak, adem/stem en gehoor.

Bij Isala onderzoeken en behandelen wij name patiënten met:

  • slik-, spraak- en taalproblemen, vooral ten gevolge van neurologische problemen (herseninfarct/hersenbloeding);
  • eet- en/of drinkproblemen bij jonge kinderen;
  • adem/stem(hygiëne) problemen;
  • spraakproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van schisis (gespleten lip, kaak en/of gehemelte).

De onderzoeken en behandelingen vinden zowel klinisch als poliklinisch plaats. U kunt na poliklinisch onderzoek ook worden verwezen naar een logopedist bij u in de buurt.

Samenwerking

Als logopedisten werken wij samen met de zorgverleners die betrokken zijn bij uw behandeling, zoals uw behandelend arts, verpleegkundigen en andere disciplines. Door middel van gezamenlijke overleggen stemmen wij samen met de artsen, verpleegkundigen en andere disciplines uw behandeling zoveel mogelijk op elkaar af.
Om u de beste zorg te kunnen bieden staan de drie kernwaarden van Isala bij ons hoog in het vaandel: professioneel, met hart en ziel en open.